اگر کمی دقت کنیم، متوجه میشویم که در اطراف ما وسایل الکترونیکی بسیاری وجود دارد و ما همواره در حال استفاده از یکی از آنها هستیم. وسایلی مانند تلفن همراه، لپ تاپ، تلویزیون، لوازمخانگی و ... ادامه
اگر کمی دقت کنیم، متوجه میشویم که در اطراف ما وسایل الکترونیکی بسیاری وجود دارد و ما همواره در حال استفاده از یکی از آنها هستیم. وسایلی مانند تلفن همراه، لپ تاپ، تلویزیون، لوازمخانگی و موارد بسیار دیگری جزء وسایل الکترونیکی هستند که هرکدام از ما بهطور دائم از آنها استفاده میکنیم. برای تولید تمام این وسایل از علم الکترونیک کمک گرفته میشود که برای این هدف از درس آموزش مدارات الکترونیک کمک گرفته خواهد شد. درس مدار الکترونیک یکی از دروس پایه بسیاری از رشتههای فنی و مهندسی در دانشگاه بهحساب میآید و از اهمیت بالایی برخوردار است.
علم الکترونیک به اندازهای گسترده است که به عنوان یک رشته مجزا در دانشگاهها تدریس میشود و یا اینکه به عنوان یکی از درسهای مهم رشته مهندسی برق به حساب میآید. اولین مبحثی که در درس مدار الکترونیک با آن رو به رو هستیم، بحث طراحی مدارهای الکترونیکی است. یک مهندس الکترونیک یا مهندس برق باید با نحوه طراحی مدارات الکترونیکی مختلف آشنا باشد و دانش کافی برای ساخت قطعات الکترونیک را کسب کند. الکترونیک قدمتی چندین ساله دارد و از قدیمیترین علوم فنی بهحساب میآید.
زمانی که نیاز به بررسی جریان الکترونها، مواد رسانا و یا نیمه رسانا باشد، پای علم الکترونیک در میان است. در این علم از ترکیب مهندسی برق و علم فیزیک استفاده میکنند تا حرکت الکترونها در ماده و خلأ را موردبررسی قرار دهند. مهندسان با آموزش الکترونیک یاد میگیرند که چگونه با ساخت مدار و قرارگیری مجموعهای از آنها در کنار همدیگر، دستگاههای الکترونیکی مختلف را تولید یا حتی تعمیر کنند.
به مسیر بستهای که الکترونها یا همان جریان الکتریکی در آن جاری هستند، مدار الکتریکی میگویند. در واقع مسیر بستهای که جریان الکتریکی ناشی از اختلاف پتانسیل در آن وجود داشته باشد، مدار الکتریکی نام دارد. همین مدارهای الکترونیکی هستند که باعث تولید برق میشوند و دستگاهها و تجهیزات مختلف را به راه میاندازند. با قرار دادن هر مؤلفه برقی در مسیر مدار، آن مؤلفه به وظیفه خود عمل خواهد کرد. لازم به ذکر است که تفاوت ناچیزی بین یک مدار الکتریکی و یک مدار الکترونیکی وجود دارد و آن ولتاژ پایین در مدارهای الکترونیکی است و اینکه جریان مدار الکترونیکی بهمنظور هدف خاصی کنترل میشود.
در دستگاههای الکترونیکی و الکتریکی ما شاهد جریانی از الکترونها هستیم. در دستگاههای الکتریکی ما این جریان را به صورت انرژیهای دیگر مانند نور، گرما یا صدا میبینیم؛ اما در دستگاههای الکترونیکی از این جریان به منظور انجام یک کار مشخص استفاده میشود. درواقع در علم الکترونیک جریان الکترونها را بهگونهای کنترل و پردازش میکنند تا درنهایت یک کار خاص انجام شود. به زبان سادهتر میتوان گفت که در دستگاههای الکترونیکی، جریان الکتریکی را به نحوی دستکاری میکنند تا برای ما مفهوم پیدا کند و معنیدار شود.
برای ساخت مدار الکترونیکی، قطعات الکترونیکی زیادی وجود دارد که بسته به هدف موردنظر از هرکدام از آنها استفاده میشود. مدار الکترونیکی میتواند ساده یا بسیار پیچیده باشد. منبع تغذیه مهمترین جزء هر مدار الکترونیکی است که به تولید برق در دستگاههای مختلف کمک میکند.
این منبع میتواند برق شهر، یک باتری یا حتی یک میله باردار باشد. از دیگر قطعات مهمی که برای ساخت مدارهای الکترونیکی موردنیاز است میتوان به مقاومت، دیود، خازن، ترانزیستور، مدارهای مجتمع و برد مدار چاپی اشاره کرد. از سادهترین مدارهای الکترونیکی یک سیم و یک باتری است که با اتصال دو سر سیم به دو قطب باتری، جریان الکتریکی درون آن برقرار میشود. در صورتی که سر راه این سیم، یک لامپ کوچک قرار دهید، آن روشن خواهد شد.
حال این مدارها را میتوان بهگونهای طراحی کرد که در آن با کنترل جریان برق یا ولتاژ یک وسیله الکترونیکی مانند لپتاپ راهاندازی شود. قطعات الکترونیک مختلف را میتوان بر اساس یک نقشه روی یک برد الکترونیکی قرار دارد و با قرار دادن آن برد درون دستگاه، شاهد راهاندازی آن باشیم. در حال حاضر دنیای الکترونیک به حدی پیشرفت کرده است که ما کمتر شاهد مدارهای سختافزاری هستیم و بیشتر آنها به حالت نرمافزاری با کمک میکروکنترلرهایی مانند avr درآمدهاند.
احتمالاً تا این مرحله متوجه شدهاید که طراحی مدارات الکترونیکی برای ساخت وسایل مختلف تا چه اندازه اهمیت دارد. از این رو برای آموزش طراحی مدارات مختلف میتوانید از دوره آموزش مدارات الکترونیک مکتب خونه استفاده کنید تا در این زمینه دانش لازم را به دست آورید.
دوره آموزش مدارات الکترونیک ١ برای دانشجویان مهندسی برق و مهندسی الکترونیک تهیه شده است که به طور جامع تمام مسائل مرتبط با طراحی مدارهای الکترونیکی را پوشش میدهد. حتی فارغالتحصیلان میتوانند بهمنظور کسب مهارتهای بیشتر از دورههای آموزش نرمافزار H-SPICE، طراحی پیادهسازی سیستمها با آردوینو، آموزش میکروکنترلر AVR، طراحی مدار چاپی با نرمافزار Altium Designer و دیگر دورههای آموزش الکترونیک مکتب خونه استفاده کنند. بازار کار مهندس الکترونیک در کشور ما و حتی کشورهای خارجی پیشرفته به قدری گسترده است که شما با بهروزرسانی دانش خود در این زمینه میتوانید بهعنوان یک کارشناس یا مهندس الکترونیک حرفهای شناخته شوید و بهخوبی از پس انجام پروژههای پیچیده برآیید.
دوره آموزش مدارات الکترونیک، یک دوره آموزشی کامل در مورد طراحی طیف گستردهای از مدارهای الکترونیکی است. در این دوره آموزش مدارات الکترونیک به شما آموزش داده میشود که چگونه با کمک نرمافزارهای حرفهای، یک مدار الکترونیکی را پیادهسازی کنید و نحوه قرارگیری قطعات الکترونیکی مختلف بهمنظور کنترل جریان و رسیدن به هدف موردنظر در دستگاههای الکترونیکی را یاد خواهید گرفت.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 42 امتیاز
22 نظرنظرات بیشتر
شاید بیاغراق بتوان گفت او بهترین و معروفترین استاد الکترونیک و مدارهای مخابراتی جهان است .دکتر بهزاد رضوی استاد ایرانی-آمریکایی مدارهای آنالوگ یو سی ال ای و فارغ التحصیل دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه استنفورد است. او مؤلف کتب مرجعی در زمینهٔ مدارات الکترونیک و RF است که در بسیاری از دانشگاههای جهان تدریس میشوند. وی همچنین مدیر آزمایشگاه مدارهای مخابراتی یو سی ال ای است.
اطلاعات بیشتر