مقررات ملی ساختمان در تمامی کشورها قواعدی هستند که به نحوی اجرای آنها توسط شهروندان الزام قانونی پیدا میکند. از سال 1366 مقررات حاکم بر جنبههای مهندسی و فنی ساختمان شامل طراحی، نظارت و اجرا ...
آشنایی کلی با سیستم ارتینگ در تاسیسات برقی
معرفی سیستمهای اتصال زمین خاص IT و TT
نحوه شناسایی سیستم از روی دیاگرام تک خطی
خصوصیات، مزایا و کاربردهای سیستمهای زمین خاص
شرایط قطع مدار در اتصال کوتاه
الکترودهای زمین مشترک و منفرد
دوره «آموزش سیستم اتصال زمین TN در نظام مهندسی ساختمان» پیشنیاز این دوره است.
مقررات ملی ساختمان در تمامی کشورها قواعدی هستند که به نحوی اجرای آنها توسط شهروندان الزام قانونی پیدا میکند. از سال 1366 مقررات حاکم بر جنبههای مهندسی و فنی ساختمان شامل طراحی، نظارت و اجرا توسط وزارت راه و شهرسازی در قالب مقررات ملی ساختمان بهتدریج وضع و استفاده از آن الزامی شده است. یکی از این مباحث، مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان است که به طراحی و اجرای تأسیسات برقی ساختمانها میپردازد.
موضوع مهمی که در تأسیسات برقی وجود دارد، موضوع اتصال زمین یا ارتینگ است. طبق بند پ-1-1-1-4 در کلیه تأسیسات تحت پوشش مقررات ملی ساختمان، از سیستم نیروی TN استفاده میشود. مگر در مواردی که بهصورت مشخص استفاده از سایر دستگاهها مجاز یا لازم باشد. در درس دوم به سیستم نیروی TN پرداختیم و به طور مفصل در مورد آن صحبت کردیم. در این دوره آموزشی به سیستمهای خاص که استفاده از آنها متداول نبوده و نیاز به مجوز دارد، صحبت خواهد شد.
تأسیسات برقی ساختمانهای مربوط به کاربریهای زیر که از سیستم نیروی TN استفاده خواهند کرد، باید با رعایت مفاد این مقررات و سایر مباحث مقررات ملی ساختمان و نیز آییننامهها و استانداردهای مربوطه اجرا شوند:
الف) مسکونی
ب) تجاری
پ) اداری
ت) درمانی
ث) آموزشی
ج) عمومی
چ) صنعتی
ح) نمایشگاههای دائمی و موقت، پارکهای تفریحی، کارگاههای ساختمانی
خ) کشاورزی و دامداری
د) هرگونه ساختمانی که مقررات مخصوصی برای تأسیسات برقی آن وضع نشده باشد.
ذ) ساختمانهای ویژه حیاتی، بسیار زیاد حساس و زیاد مهم که نمونههای آنها مشخصاً در مبحث 21 مقررات ملی ساختمان آمده است.
اطلاعات بیشتر
حسین غفارپور صدیقی دانشآموخته دکتری تخصصی (Ph.D) مهندسی برق قدرت با درجه ممتاز از دانشگاه شهید بهشتی، استاد دانشگاه و دارای پروانه اشتغال بکار مهندسی پایه یک (ارشد) طراحی و نظارت تاسیسات برقی از سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران میباشند. از افتخارات علمی ایشان میتوان به ارائه 15 مقاله علمی در ژورنالهای ISI و کنفرانسهای معتبر بینالمللی و ملی اشاره کرد. دکتر غفارپور صدیقی بیش از 28 سال سابقه کار حرفهای و تخصصی و قریب به 18 سال تدریس در دانشگاه را در کارنامه خود دارند. ایشان همچنین عضو انجمن مهندسین برق و الکترونیک شاخه ایران (IEEE) و موسس چندین استارتاپ موفق در زمینه مهندسی برق و فناوری اطلاعات و ارتباطات میباشند. زمینههای تخصصی مورد علاقه ایشان الکترونیک قدرت و سیستمهای هوشمند است.
اطلاعات بیشتر