هدف اصلی از دوره رفتارشناسی گام برداشتن در جهت خودشناسی و شناخت توانمندیهای فردی و ارتقای کیفیت ارتباطات است. اغلب ما انسانها به دلیل عدم شناخت خود و توانمندیهایمان در بسیاری از موقعیتها نادیده گرفته ...
شناخت توانمندیها، استعدادها و نقاط قوت و ضعف
آشنایی با توسعه مهارتهای فردی باتوجه به موقعیتها
آموزش انتخاب و جذب هوشمند اعضای تیم کاری
نحوه تعامل مؤثر و حل تعارضات را با همکاران
تصمیمگیری در زمان بحران
شناخت مدلهای رفتاری دانشآموزان و تدریس بر طبق آن
هدف اصلی از دوره رفتارشناسی گام برداشتن در جهت خودشناسی و شناخت توانمندیهای فردی و ارتقای کیفیت ارتباطات است.
اغلب ما انسانها به دلیل عدم شناخت خود و توانمندیهایمان در بسیاری از موقعیتها نادیده گرفته میشویم و با وجودداشتن استعدادها و توانمندیهای بسیار به دلیل عدم آگاهی لازم، در جایگاه واقعی خود چه در خانواده، محیط کار، جامعه، دانشگاه قرار نخواهیم گرفت.
فقدان دانش کافی در خودشناسی و شناخت توانمندیها و عدم برقراری روابط مؤثر باعث هزینههای پنهان و آشکار زیادی خواهد شد.
برقراری ارتباط مؤثر یکی از مهارتهای فردی است که لازم است همچون دیگر مهارتها آن را از طریق روشها و ابزارهای مناسب فرابگیریم.
کاربردهای رفتارشناسی با رویکرد جهانی دیسک:
در این دوره ما انواع الگوهای رفتاری را مفصل شرح خواهیم داد که هر الگوی رفتاری دارای:
1. نحوه تشخیص هر الگوی رفتاری
2. معرفی ویژگیهای عمومی هر الگو رفتاری
3. معرفی زبان بدن هر الگوی رفتاری
4. شرح بیان و لحن هر الگوی رفتاری
5. شرح نحوه عملکرد هر الگوی رفتاری در تیم و محیط کاری
6. نحوه و شیوه یادگیری هر الگوی رفتاری
7. معرفی ورزش موردعلاقه هر الگوی رفتاری
8. شعارهای مختص هر الگوی رفتاری
9. نقاط قوت و ضعف هر الگوی رفتاری
10. نحوه تصمیمگیری هر الگوی رفتاری
11. نحوه دوستی هر الگوی رفتاری
12. نحوه ارتباطات مؤثر با هر الگوی رفتاری
13. علت ناراحتیهای هر الگوی رفتاری
14. نگاه ناظران بیرونی و درونی به هر الگوی رفتاری
15. معرفی شغلهای مناسب هر الگوی رفتاری
16. معرفی شغلهای نامناسب هر الگوی رفتاری
طبق توضیحات داده شده این دوره به همه کسانی که مایلاند خود را و توانمندیهای خود را بشناسند و در مسیر متناسب خود قدم بردارند و همچنین روابط مؤثری را در این مسیر خود تجربه کنند، پیشنهاد میشود.
این نکته بسیار قابلتوجه هست. برای رسیدن به هرگونه موفقیت برقراری ارتباط مؤثر مهمترین رکن و اهرمی مهم در جهت رسیدن به موفقیت است.
در این دوره با زبان رفتار آشنا خواهید شد. با یادگیری زبان رفتار، خودآگاهی شما تغییر میکند. همه ما یک هسته مرکزی در شخصیت خودمان داریم. هستهای که آن را با نام من میشناسیم. پس از تولد، ادراک ما از خودمان کاملاً خالص است؛ اما بهمرورزمان و به دلیل بازخوردهایی که در ارتباط با دیگران دریافت میکنیم، این ادراک دستخوش تغییرات میشود. به بیان دیگر ما خودمان را در آینه وجود و کلام دیگران میبینیم و میشناسیم. گاهی دیگران ما راهمان گونه که هستیم به خودمان نشان میدهند؛ اما گاهی این تصویر دستخوش تحریف میشود؛ زیرا تفسیر دیگران از ما غلط بوده است. بهعنوانمثال کودکی که چندان اهل صحبتکردن نیست و بعد C بالایی دارد، ابتدا به این نتیجه میرسد که میل چندانی به صحبتکردن ندارم. این کودک با این ادراک راحت است امام زمانی که با دیگران ارتباط برقرار میکند و کسی به او میگوید "تو خجالتی هستی" یا دیگری به او میگوید "تو در برقراری ارتباط ناتوان هستی" یا فرد دیگری به او میگوید " این سکوت یعنی اینکه تو متفکری" در این هنگام او خودش را با خواهر یا برادری که زیاد صحبت میکند مقایسه کرده و از خودش میپرسد "چرا برادر یا خواهر من اینقدر اظهارنظر میکند؟" و این بازخوردها ادراک او از خودش را دستخوش تغییر میکند و بعد از چند سال ممکن است این فرد خود را اینگونه توصیف کند که من انسان ضعیفی هستم؛ زیرا برای ورود به جمع پیشتاز نیستم یا حرفزدن من برای دیگران جذاب نیست.
زبان رفتارشناسی این توانمندی را به شما میدهد که بهگونهای دیگر و با نگاهی متفاوتتر دیگران را بنگرید و باهدف بسیاری از تعبیرهای نادرست، قضاوتها، انتظارات غلط و همچنین ارائه رفتارهای سنجیدهتر از سوی خودتان، روابط پایدارتر و اثربخشتری را ایجاد کنید. این روابط میتواند رابطه شما با دوست، همسر، فرزند یا هر یک از نزدیکان شما باشد، حتی این روابط میتواند با کارمند، کارفرما، رقبای تجاری یا هر فرد دیگری در حوزه فعالیتهای شغلی شما باشد.
سطحیترین لایه تفسیر زبان رفتار، زبان بدن است، یعنی همان چیزی که ما از روی حرکات فیزیکی و حالات چهره افراد برداشت میکنیم؛ اما عمق زبان رفتار به توصیف انگیزهها، نیازهای درونی و حتی ساختار فکری افراد نیز مربوط میشود، انگیزهها و نیازهایی که باعث میشوند افراد، رفتار خاصی را انجام داده یا از آن منصرف شوند، به مسائل خاصی علاقه نشان دهند و از برخی مسائل دوری کنند، با کلمات خاصی تحریک شوند و اشتیاق بگیرند و در مقابل با شنیدن برخی از کلمات بهشدت ناراحت شده و رابطه را قطع کنند.
اگر قرار باشد فقط در یک جمله پاسخ این سؤال را بدهیم باید بگوییم که رفتارشناسی برای هر انسانی که در کنار دیگران زندگی میکند، ضرورت دارد.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 7 امتیاز
2 نظردکتر سمیه رجبزاده، دانشآموخته دکتری یادگیری الکترونیکی و مدیریت و برنامهریزی آموزشی است. ایشان عضو هیئتعلمی دانشگاه و مربی توسعه مهارتهای فردی هستند. از سوابق فعالیتهای ایشان میتوان به سابقه مشاوره تحصیلی برگزاری کارگاههای توانمندسازی ویژه اعضای هیئتعلمی، برگزاری کارگاههای توسعه مهارتهای فردی ویژه دانشجویان، برگزاری کارگاههای توسعه مهارتهای فردی ویژه معلمان، برگزاری کارگاههای توسعه مهارتهای فردی ویژه دانشآموزان و والدین، مشاوره فردی و کوچینگ، دارای ثبت اختراع بسته آموزشی درمانی کودکان، برگزاری دورههای روشهای تدریس و برقراری تعامل مؤثر، برگزاری جلسات فردی خودشناسی و هدفگذاری شخصیسازیشده، برگزاری دورههای طراحی کسبوکارهای شخصیسازیشده، مدیر کلینیک "من توانا" در حوزه توسعه فردی و مشاور تحصیلی و کسبوکار مدیر دورههای پودمانی و کوتاهمدت دانشگاه اشاره کرد.
اطلاعات بیشتر