امروزه از دانش گسترده علوم رفتاری میدانیم که انسان در تصمیمگیریها و قضاوتهای خود دارای خطاهای سیستماتیکی است. بهبیاندیگر، میدانیم که رفتار انسان در بسیاری از تصمیمهای مهم زندگیاش عقلانی نیست. نرخ فزاینده شیوع چاقی، ...
امروزه از دانش گسترده علوم رفتاری میدانیم که انسان در تصمیمگیریها و قضاوتهای خود دارای خطاهای سیستماتیکی است. بهبیاندیگر، میدانیم که رفتار انسان در بسیاری از تصمیمهای مهم زندگیاش عقلانی نیست. نرخ فزاینده شیوع چاقی، اعتیاد، جرم و فساد، پسانداز ناکافی برای دوران بازنشستگی، اعتمادبهنفس بیشازحد میان سیاستگذاران، عدم آیندهنگری کافی، تمایل رأیدهندگان به انتخاب سیاستگذاران پوپولیست و ملیگرا و … از نمونههای تأثیر این خطاها در انتخاب افراد است که به یک ناظر بیرونی (یک محقق یا یک سیاستگذار) امکان میدهد تا رفتار انسان را پیشبینی کند.
هدف سلسله جلسات تخصصی سیاست گذاری عمومی با رویکرد رفتاری (Behavioural Public Policy) در ابتدا واکاوی برخی از جنبههای این موضوع است که ذهن انسان چگونه اغلب اوقات در قضاوتها و تصمیمگیریهایش دچار خطا میشود. هدف دوم بررسی دلالتهای سیاستگذاری این خطاها در حوزههایی همچون مبارزه با فقر، آموزش، توسعه اقتصادی، مبارزه با جرم و فساد، سلامت و بهداشت عمومی، مصرف انرژی و محیطزیست، قانونگذاری و تنظیمگری و … است.
این جلسات توسط اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف با همکاری برخی از دانشپژوهان این حوزه و همچنین دانشآموختگان دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود و مخاطب آن اساتید و پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه است.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 1 امتیاز
1 نظراندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری بهعنوان حلقهای مکمل درروند رو به رشد حضور مراکز آکادمیک دانشگاهی کشور در حل مسائل عملی عرصه عمومی کشور و باهدف بسترسازی، توسعه و جهتدهی ظرفیتهای نخبگانی در مسیر رشد و تعالی ملی بهعنوان بخشی مستقل و در قالب اندیشکدهای دانشگاهی (University Affiliated Think Tank) در پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف (Research Institute for Science, Technology and Industry -RISTIP) مشغول به فعالیت میباشد.
اطلاعات بیشتر