MIT App Inventor یک محیط توسعه یکپارچه برنامههای کاربردی وب است که در ابتدا توسط گوگل ارائه شد و اکنون توسط موسسه فناوری ماساچوست(MIT) نگهداری میشود. این پلتفرم به تازهواردان برنامهنویسی رایانه اجازه میدهد تا ...
توسعه نرمافزار تحت سیستم عامل های Android و IOS
کار با بلاک ها (Blocks)
تست اپلیکیشن
اجرای دستورات پایه برنامهنویسی مانند dialog در App-inventor
راهاندازی پروژه برنامه ساعت هشدار
راهاندازی اپلیکیشن ترسیم
این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به سادهترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند بهسادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیشنیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات میتوانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.
MIT App Inventor یک محیط توسعه یکپارچه برنامههای کاربردی وب است که در ابتدا توسط گوگل ارائه شد و اکنون توسط موسسه فناوری ماساچوست(MIT) نگهداری میشود.
این پلتفرم به تازهواردان برنامهنویسی رایانه اجازه میدهد تا نرمافزارهای کاربردی (برنامهها) را برای دو سیستم عامل(OS) : Android و iOS ایجاد کنند، که از 20 ژانویه 2023، در مرحله آزمایش نهایی بتا است. این نرمافزار رایگان و منبع باز است که تحت مجوز دوگانه منتشر شده است: مجوز Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 Unported و مجوز Apache 2.0 برای سورس کد.
از یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) بسیار شبیه به زبانهای برنامهنویسی Scratch و StarLogo استفاده میکند که به کاربران اجازه میدهد برنامهای با کشیدن و رها کردن اشیاء بصری ایجاد کنند که میتواند بر روی دستگاههای Android و iOS آزمایش شود و برای اجرا به عنوان یک برنامه اندروید ساخته شود.
این برنامه از یک برنامه همراه استفاده میکند که امکان آزمایش و اشکالزدایی زنده را میدهد. در ایجاد App Inventor، گوگل از تحقیقات قبلی قابل توجهی در محاسبات آموزشی و کارهای انجام شده در Google در محیطهای توسعه آنلاین استفاده کرد.
App Inventor و پروژههای دیگر مبتنی بر تئوریهای یادگیری ساختگرا هستند که بر این نکته تأکید دارند که برنامهنویسی میتواند وسیلهای برای درگیر کردن ایدههای قدرتمند از طریق یادگیری فعال باشد. به این ترتیب، این بخشی از یک جنبش مداوم در کامپیوتر و آموزش است که با کار سیمور پیپرت و گروه آرم MIT در دهه 1960 آغاز شد و همچنین با کار میچل رسنیک در Lego Mindstorms و StarLogo خود را نشان داد.
App Inventor همچنین از استفاده از دادههای ابری از طریق مؤلفه CloudDB خود پشتیبانی میکند.
کیفیت تدریس و موضوع کاربردی این دوره باعث شده است که بیش از 58 هزار دانشجو در این دوره ثبتنام کردهاند و دوره امتیاز 4.6 از 5 را طبق نظر دانشجویان دریافت کند.
ساخت و توسعه نرمافزار جزو مهارت و مشاغلی است که در دنیای امروزی از محبوبیت بالایی برخوردار است. در این مسیر، انواع روشها برای ساخت اپلیکیشن به وجود آمدهاند که برخی نیاز به دانش فنی بالایی دارند و برخی دیگر را میتوان از طریق نرمافزارهای برنامهساز ایجاد کرد. به همین علت، شرکتهای مختلف، نرمافزارهای گوناگونی را برای رفع نیاز کاربران و خواسته جامعه توسعه نرمافزار ایجاد کردهاند که هر یک کاربرد خاصی دارند. در این بین، یکی از بهترین نرمافزارها اپ اینونتور است که با داشتن رابط کاربری آسان، امکانات مختلفی را برای کاربران فراهم میکند.
در فرایند توسعه نرمافزار، به ویژه در سیستمعامل اندروید، اپها و سرویسهای متعددی مانند اندروید استودیو طراحی و تولید شدهاند. از جمله این برنامهها، اپ اینونتور (App Inventor) به عنوان یک ابزار قدرتمند در فرایند توسعه نرمافزارها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. محیط برنامهنویسی این اپ به نحوی طراحی شده است که امکان ساخت نرمافزار برای هر شخصی در هر سن و با هر سطح دانش در زمینه برنامهنویسی را فراهم میکند. به همین خاطر، اپ اینونتور جزو یکی از محبوبترین برنامهسازها در این زمینه شناخته میشود.
در بین سالهای 2000 الی 2010، افراد بیشتری به برنامهنویسی علاقهمند شدهاند و زبانهای برنامهنویسی مبتنی بر بلوک مانند اسکرچ، مورد توجه علاقهمندان این حوزه قرار گرفتند. شرکت گوگل نیز در سال 2007، با الهام گیری از این ایده و در پی افزایش محبوبیت آن، تصمیم به توسعه نرمافزار اپ اینونتور گرفت. هدف اصلی این اپ، تسهیل مسیر ساخت و توسعه برنامههای مختلف بدون نیاز به مهارت یا دانش برنامهنویسی بود. پس از مدتی، اپ اینونتور به موسسه فناوری ماساچوست (MIT) منتقل شد و در سال 2011 به بازار و جامعه برنامهنویسی معرفی شد.
امروزه، این اپ به عنوان یک ابزار ارزشمند برای آموزش علوم کامپیوتر و توسعه برنامههای کاربردی استفاده میشود. این ابزار به طور مداوم با ویژگیها و قابلیتهای جدید بهروز میشود و به کاربران، در هر سطحی که باشند، امکان ساخت برنامههای اندرویدی خلاقانه و کاربردی را فراهم میسازند.
اپ اینونتور با داشتن ویژگیهای متمایز، به افراد علاقهمند به توسعه نرمافزار، مزایای متعددی ارائه میدهد. این برنامه، علاوه بر کاهش زمان و هزینه توسعه نرمافزار، ایجاد برنامههای کاربردی برای اهداف مختلف و افزایش خلاقیت را تسهیل میکند. همچنین، اپ اینونتور به عنوان یک روش عالی برای ساخت برنامهها، مسیر یادگیری و ورود به حوزه برنامه نویسی اندروید و آموزش زبانهای مختلف توسعه نرمافزار را فراهم میکند.
برای آشنایی بهتر با اهمیت نرمافزار اپ اینونتور، به ویژگیهای کلیدی آن توجه کنید تا درک بهتری از نقش آن در دنیای توسعه نرمافزار داشته باشید:
با وجود ارائه مزایای متعدد به کاربران، اپ اینونتور دارای معایبی است که بهتر است قبل از شروع به یادگیری و استفاده از این نرمافزار، از آنها مطلع شوید:
برای استفاده از اپ اینونتور، باید با کارکرد و مراحل مختلف آن آشنا شوید. به منظور انجام این کارها، مراحل زیر را طی کنید:
ساخت حساب کاربری و ایجاد پروژه جدید:
- ابتدا در اپ اینونتور حساب کاربری خود را ایجاد کنید.
- سپس یک پروژه اپ اینونتور جدید در اپ ایجاد کنید.
· طراحی رابط کاربری:
- در صفحه طراحی، از اجزای مختلف مانند دکمهها، تصاویر و متن برای طراحی رابط کاربری برنامه خود استفاده کنید.
- از ابزارهای مختلف مانند پالت رنگ، ویرایشگر متن و ابزارهای چیدمان برای شخصیسازی ظاهر برنامه خود استفاده کنید.
افزودن عملکرد:
- از جعبه ابزار برای اضافه کردن بلوکهای برنامهنویسی به برنامهی خود استفاده کنید.
- هر بلوک برنامهنویسی، عملکرد خاصی مانند پخش صدا، دریافت ورودی کاربر یا برقراری ارتباط با دستگاه را انجام میدهد.
- بعد از افزودن عملکردها، بلوکها را با هم وصل کنید تا رابطه منطقی در برنامه شما ایجاد شود.
تست و اشکالزدایی:
- پیش از انتشار برنامه، از شبیهساز برای تست برنامه خود در دستگاههای اندرویدی مختلف استفاده کنید.
- با استفاده از شبیهساز، برنامه خود را گام به گام اجرا کرده و اشکالات آن را رفع کنید. طبق گزارش کاربران، بیشترین اشکالی که برنامهها در این مرحله دارند، مربوط به همگامسازی و بهینهسازی نرمافزار ساخته شده برای ورژنهای مختلف اندرویدی و دستگاههای گوناگون است.
انتشار:
- پس از اشکالزدایی و تکمیل کار توسعه نرمافزار، میتوانید آن را در فروشگاه Google Play یا دیگر پلتفرمهای توزیع نرمافزار منتشر کنید.
- همچنین میتوانید برنامه خود را به صورت خصوصی با دوستان و خانواده به اشتراک بگذارید.
برای اینکه همه افراد بتوانند از طریق اپ اینونتور برای ساخت نرم افزار اقدام کنند و طرز استفاده آن را یاد بگیرند، مسیرهای آموزشی متعددی به وجود آمده است. برای اینکه بتوانید مناسبترین شیوه را برای آموزش اپ اینونتور، به خصوص آموزش اندروید با اپ اینونتور را دریابید، میتوانید از طریق پیشنهادات ارائه شده استفاده کنید:
منابع رسمی اپ اینونتور برای کاربران انواع آموزشها، ویدئوها، نمونهها و سایر منابع را فراهم میکند که از طریق مطالعه آنها میتوانید اطلاعات خوبی در حوزه توسعه نرمافزار کسب کنید. به علاوه، اپ اینونتور یک انجمن آنلاین برای کاربران خود فراهم کرده است تا از طریق مطرح کردن سوالات، اشکال خود را رفع کنید و به یادگیری پردازند. همچنین، اپ اینونتور در کانال YouTube خود ویدئوهای متنوعی را منتشر کرده است که میتواند به عنوان راهنمای شما در مسیر آموزشی این برنامه مفید باشد.
برخی افراد ترجیح میدهند به جای شرکت در کلاسهای حضوری، از طریق دورهها یا کلاسهای آنلاین به آموزش اندروید با اپ اینونتور بپردازند. برای این منظور، آموزشگاههای مختلفی وجود دارند که دورههای متناسب با سطح دانش شما را ارائه میدهند. برای یافتن لیستی از این دورهها، میتوانید با جستجوی عبارات مانند «آموزش اندروید با اپ اینونتور»، به لیستی از دورههای گوناگون دست پیدا کنید و پس از بررسی سرفصلهای مختلف، یکی از دورهها را انتخاب کرده و به یادگیری بپردازید.
اگر به مطالعه کتابها علاقهمندید، میتوانید برای آموزش اندروید با اپ اینونتور از کتابهای موجود و معتبر این حوزه استفاده کنید. متاسافانه اغلب کتابهای منتشر شده برای آموزش اندروید با اپ اینورتور به زبان انگلیسی هستند و این مسئله، برای کاربرانی که زبان انگلیسی تسلط کافی ندارند تداخل ایجاد میکند.
آموزش رایگان از طریق یوتیوب از جمله منابع محبوب برای یادگیری به حساب میآید. در این پلتفرم، میتوانید انواع دورهها و ویدیوهای مرتبط با آموزش اندروید با اپ اینونتور را پیدا کنید. اما تنها نقطه ضعفی که ممکن است برخی افراد با آن مواجه شوند، استفاده از زبان انگلیسی توسط مدرسان است که میتواند برای کسانی که به دلیل عدم تسلط بر این زبان، مشکل ساز باشد و مانعی برای بهرهمندی بهتر از محتواها باشد.
دوره آموزش اندروید با اپ اینونتور که توسط آقای Kenneth W T Leung و دانشگاه هنگ کنگ برگزار شده و توسط وبسایت مکتب خونه ارائه میشود، جزو دورههای مقدماتی محبوبی است که افراد زیادی از طریق آن به یادگیری مفاهیم ابتدایی اپ اینونتور میپردازند. این دوره شامل محتوای آموزشی و فایلهایی برای تمرین و درک عمیقتر مطلب است. در مجموع، برای گذراندن این دوره به 3 ساعت زمان نیاز دارید که برای سهولت در یادگیری شما، زیرنویس فارسی نیز قرار گرفته است. در این دوره، موارد زیر تدریس میشود:
· توسعه نرمافزار برای سیستمعاملهای Android و iOS
· کار با بلاکها
· تست اپلیکیشن
· اجرای دستورات پایه برنامهنویسی مانند dialog در App-inventor
· راهاندازی پروژه برنامهی ساعت هشدار
· راهاندازی اپلیکیشن ترسیم
· راهاندازی پروژهی بازی Super-Dolphin
· یافتن موقعیت مکانی دستگاه
· کار با مرور وب
· راهاندازی پروژه Lost-Found
شما میتوانید بدون پیشنیاز خاصی، از این دوره برای آموزش اندروید با اپ اینونتور استفاده کنید. این دوره بهصورت ساده و قابل فهم برای همه افراد با هر سطح از آگاهی و اطلاعات از علوم کامپیوتر طراحی شده است.
قبل از تصمیمگیری برای خرید دوره آموزش اندروید با اپ اینونتور مکتب خونه، خوب است به سرفصلهای این دوره نگاهی بیندازید:
· معرفی MIT APP-Inventor
· کدزنی Application
· پایههای برنامهنویسی و Dialog
· پایههای بیشتر در برنامهنویسی
· برنامه ساعت هشدار
· فایلهای صوتی و تصویری
· اپلیکیشن ترسیم
· فایل
· بازی super-dolphin
· موقعیت مکانی دستگاه
· مرور وب
این دوره شامل 11 سرفصل همراه با تمارین متنوع است و به طور جامع مفاهیم پایهای و اصول آموزش اندروید App-Inventor را پوشش میدهد. پس از مطالعه و گذراندن این دوره به صورت کامل، میتوانید به مطالعه مباحث پیشرفتهتر بپردازید و مهارتهای خود را بهبود بخشید.
همانطور که در ابتدا محتوا گفته شد، اپ اینونتور جزو آن دسته از نرم افزارهایی است که حتی یادگیری آن برای کودکان نیز قابل دسترس است. بدین ترتیب، مخاطبان دوره آموزش اندروید با اپ اینونتور جامعه گستردهای دارد. در این بین برخی از افراد ممکن است نیاز بیشتری به این نوع دورهها داشته باشند. این افراد عبارتند از:
· علاقهمندان به برنامهنویسی
· کارآفرینان و صاحبان ایده
· معلمان و مربیان
· کودکان
· دانشجویان
· کارشناسان مهندسی نرم افزار
به طور کلی، اگر شما علاقهمند به توسعه نرمافزار هستید و دوست دارید روشی آسان برای انجام این کار بیابید، مخاطب دوره آموزش app inventor مکتبخانه محسوب میشوید.
تا به اینجا کار سعی کردیم اطلاعات کلی و هر آنچه که پیش از تهیه دوره آموزش اندروید با مکتب خونه نیاز دارید را برای شما فراهم کنیم. حال اگر قصد آموزش اندروید با App-Inventor یا آموزش ساخت بازی با app inventor را دارید، میتوانید از طریق دوره مکتب خونه اقدام به یادگیری کنید. در مکتب خونه، علاوه بر ارائه ویدیو و فایلهای آموزشی، امکانات متنوعی به دانشجویان ارائه میشود که شامل:
· ارائه تمارین بین درسی برای درک عمیقتر مطلب
· ارائه امکان رفع اشکال توسط پشتیبان دوره
· ارائه مدرک معتبر از طرف مکتب خونه
بدین ترتیب، مکتب خونه میتواند یکی از بهترین انتخابها برای یادگیری و آموزش اندروید با App-Inventor باشد؛ پس همین حالا در دوره آموزشی مکتب خونه نامنویسی کرده و به دنیای توسعه نرمافزار وارد شوید.
از طریق دوره آموزش اندروید با اپ اینونتور، به دنیای توسعه نرمافزار بدون دانش برنامهنویسی قدم بگذارید. در این دوره آموزشی، به صورت گام به گام یاد میگیرید که چگونه با استفاده از بلوکهای بصری، برنامههای اندرویدی خلاقانه و کاربردی بسازید. همچنین در مکتب خونه انواع دوره آموزش برنامه نویسی، آموزش ساخت اپلیکیشن و آموزش اندروید از پایه تا پیشرفته به عنوان مکمل و پیش نیاز این دوره موجود است.
اطلاعات بیشتر
Kenneth W T Leung استادیار گروه آموزشی مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ و فارغ التحصیل علوم کامپیوتر در مقطع ارشد علوم و دکترای تخصصی از دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ و فارغ التحصیل علوم کامپیوتر در مقطع کارشناسی علوم از دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا است. علایق تحقیقاتی ایشان در حوزه بازیابی اطلاعات و مدیریت دادههای تلفن همراه است. هدف اصلی تحقیق ایشان بهبود اثربخشی سیستمهای بازیابی اطلاعات است تا اطلاعات مربوطه به راحتی توسط کاربران کشف شود.
اطلاعات بیشتر