تا پایان تخفیف
وام قابل تبدیل به سهام، یکی از جذابترین و پرکاربردترین روشهای جذب سرمایه برای استارتاپها و کسبوکارهای نوپاست. خصوصاً وقتی در نظر بگیریم مهمترین موضوعی که مذاکرات بین سرمایهگذار و استارتاپ را به بن بست ...
وام قابل تبدیل به سهام، یکی از جذابترین و پرکاربردترین روشهای جذب سرمایه برای استارتاپها و کسبوکارهای نوپاست. خصوصاً وقتی در نظر بگیریم مهمترین موضوعی که مذاکرات بین سرمایهگذار و استارتاپ را به بن بست میکشاند عدم توافق طرفین بر سر ارزش شرکت است؛ فرمت قراردادی وام قابل تبدیل به سهام به زیبایی این معضل را حل کرده و احتمال رسیدن به یک معامله برد-برد را بالا میبرد.
اگر به دنبال راهاندازی استارتاپ خود و ارائه خدمات به مشتریان بوده باشید، بهعنوان یکی از اصلیترین چالشهای کسبوکار خود با تأمین سرمایه برای پیشبرد اهداف خود روبرو بودهاید. روشهای مختلفی برای تأمین مالی استارتاپها وجود دارد اما آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد، نحوهی بررسی مزایای استفاده از هریک از موارد بهطور اختصاصی برای استارتاپها میباشد. این در حالی است که هر کسبوکار یا استارتاپ در ابتدای فعالیت خویش نیاز مبرمی به سرمایه مالی دارد تا ابتداییترین نیازهای خویش را برآورده نماید. نیازهایی که میتواند سرمایههای انسانی استارتاپ را نیز در بهبود عملکرد خود یاری کند. ما در دوره آموزش وام قابل تبدیل به سهام برای جذب سرمایه استارتاپ سعی داریم تا بهدرستی توصیفی دقیق از آن داشته و مزایای استفاده از وام قابل تبدیل به سهام را در استارتاپها یادآور شویم، اجزای آن را بررسی کرده و ملاحظات و شرایط قانونی آن را بیاموزیم. همچنین نحوهی دریافت وام قابل تبدیل به سهام را نیز گامبهگام آموزش دهیم. در همین راستا استارتاپها بهمنظور تأمین برخی از هزینههای اولیه خویش متوسل به سرمایهگذارانی (Angel Investors) میشوند که با انتقال منابع مالی در قالب یک وام کوتاهمدت، خود را به هنگام سررسید مطالبه آن، سهامدار شرکت میدانند.
اما بهراستی «وام قابل تبدیل به سهام» چیست؟ میبایست گفت که Convertible Note نوعی سرمایه کوتاهمدت است که توسط شخص وامدهنده در قالب یک شخص حقیقی یا حقوقی به یک کسبوکار یا استارتاپ اعطاء میگردد.
درواقع وام اعطایی در قالب یک قرارداد وام قابل تبدیل به سهام منعقد میشود؛ بدین معنا که پس از فرا رسیدن موعد بازپرداخت مبلغ وام، آن بخش از مبلغ واحد که حداکثر میزان ارزشگذاری آن لحاظ میگردد، به سهام ممتاز استارتاپ تبدیل میگردد و وامدهنده خود را با امتیازاتی از قبیل سود سالانه وام اعطایی، درصد تخفیف اعطای سهام و تخفیف در خرید سهام جدید بهعنوان یک سهامدار استارتاپ در نظر میگیرد. البته قید سهام ممتاز بدینجهت است که سرمایهگذاران اغلب خواستار سهام ویژه و ممتاز هستند و به این دلیل نیست که نتوان سهام عادی را به ایشان پیشنهاد داد. تحقق مبلغ پرداختی قابل تبدیل به سهام، بستگی به موفقیت استارتاپ دارد بهنحویکه اگر استارتاپ در بازه زمانی مشخصشده (سررسید وام) موفق به پیشبرد اهداف خویش نشود و فعالیت خویش منجر به سوددهی و افزایش سهام کسبوکار نشود، ملزم است اصلوفرع مبلغ وام را در زمان سررسید مطالبه وجه به سرمایهگذار پرداخت کند. در مقابل در صورت موفقیت استارتاپ بهمنظور تحکیم و افزایش ارزش سهام خویش، اقدام به ارزشگذاری مبلغ وام در زمان سررسید مطالبه وام میکند و به ازای آن، سهام (عادی یا ممتاز) با شرایط ویژهای به سرمایهگذار پرداخت میکند. ما در دورهی وام قابل تبدیل به سهام همچنین سعی داریم تا با ارائه موارد دقیق، مدلهای تئوریک اعطای وام و همچنین تعارضات ناشی از حقوق صاحبان سهام استارتاپها را بررسی کنیم.
البته باید در نظر داشت که برخلاف سایر مدلهای دریافت سرمایه، وام قابل تبدیل به سهام پیچیدگیها و ملاحظات حقوقی و نکتههای مذاکراتی فراوانی دارد که اگر رعایت نشوند، میتوانند منافع بنیانگذار و یا سرمایهگذار را درخطر قرار دهد. ما در این دوره، تلاش کردهایم ضمن معرفی کامل تاریخچه، مکانیسمهای مالی و نحوه طراحی، ملاحظات و الزامات حقوقی و ... به شرکتکننده درکی عمیق و دست اول از نحوه انعقاد این مدل قرارداد ارائه کنیم.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 12 امتیاز
1 نظرپس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتبخونه، در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل اشتراکگذاری در
محمدرضا فرحی، در سال 1383 برای تحصیل در رشته مهندسی صنایع وارد دانشگاه صنعتی شریف شد. وی پس از آن تحصیلات خود را در رشته اقتصاد در مدرسه اقتصاد تولوز فرانسه و در رشته فایننس در دانشکده تحصیلات تکمیلی اقتصاد بارسلونا ادامه داد.
سه سال پیش پس از بازگشت به ایران، ایشان به عنوان مشاور معاون وزیر راه و مشاور رییس هیأت مدیره بیمه البرز فعالیتِ کاری خود را آغاز کرد و در ادامه به عنوان مدیر مالی، به شرکت سرمایهگذاریِ رهنما پیوست. وی تجربه گرانقدر ارزشگذاری و تعیین برنامه سرمایهگذاری، طراحی برنامه اعطای سهام به پرسنل، کمک به اداره بهینه هیأت مدیره و تعیین شاخصهای کلیدی رشد، طراحی مدل درآمدی و غیره را در دهها استارتاپ دارد.
آقای فرحی در سال 1395 استارتاپ بیمه بازار را پایهگذاری کرد، و اکنون رییس هیأت مدیره در این شرکت است. ایشان همچنین به صورت ماهانه با همراهی سازمان بورس و انجمن سرمایهگذاران خطرپذیر ایران، کارگاههای مختلفی مانند ارزشگذاری، مذاکره سرمایه گذار - استارتاپ، Stock Option و غیره برای مدیران شرکتهای سرمایهگذاری عمومی و خصوصی برگزار میکند.
اطلاعات بیشتر