تا پایان تخفیف

آموزش اصول پایگاه داده و SQL Server

SQL Server یک سیستم مدیریت پایگاه‌ داده رابطه‌ای یا RDBMS است که توسط مایکروسافت توسعه‌ یافته و به بازار عرضه‌ شده‌است. SQL Server به عنوان یک سرور پایگاه‌ داده، یک محصول نرم‌افزاری است که وظیفه ...

پرطرفدار
گواهی‌نامه
4.2 (157 امتیاز)
5,233 دانشجو
مقدماتی
محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

برنامه‌نویسی T-SQL

بانک‌­های اطلاعاتی SQL Server چگونه کار کنید

کلیات و تعاریف اولیه آموزشی این دوره

یادگیری کاربردی و عملی مفاهیم مربوط به SQL Server

ارتباط برقرار کردن با داده­‌های بانک اطلاعاتی SQL Server

نوشتن کوئری‌های مختلف

محتوای دوره

15 فصل 101 جلسه 14 ساعت ویدیو
فصل اول: پیش‌گفتار
فصل دوم: مقدمه‌ای بر Microsoft SQL Server
فصل سوم: مقدمه‌ای بر T-SQL Server
فصل چهارم: طراحی بانک اطلاعاتی
فصل پنجم: نوشتن SELECT Queryها
فصل ششم: کار با داده‌ها
فصل هفتم: Joinها
فصل هشتم: Subqueries
فصل نهم: Set Operator‌ها
فصل دهم: تغییر داده‌ها
فصل یازدهم: Table Expression
فصل دوازدهم: مباحث پیشرفته‌ی برنامه‌نویسی
فصل سیزدهم: Temporal Table
فصل چهاردهم: T-SQL Programming
فصل پانزدهم: Transactionها و هم‌زمانی

پیش‌نیاز‌ها

این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند به‌سادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیش‌نیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات می‌توانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.

درباره دوره

SQL Server یک سیستم مدیریت پایگاه‌ داده رابطه‌ای یا RDBMS است که توسط مایکروسافت توسعه‌ یافته و به بازار عرضه‌ شده‌است. SQL Server به عنوان یک سرور پایگاه‌ داده، یک محصول نرم‌افزاری است که وظیفه اصلی ذخیره و بازیابی داده‌ها را طبق درخواست سایر برنامه‌های نرم‌افزاری دارد. در این دوره علاوه بر SQL Server، به طور کامل به آموزش SQL نیز پرداخته می‌شود.

در دوره آموزش SQL Server یاد می‌­گیرید که چطور یک بانک اطلاعاتی را طراحی کرده و با بانک‌­های اطلاعاتی SQL Server چگونه کار کنید. با عبور از مراحل ابتدایی دوره نیز یاد می­‌گیرید چطور اطلاعات یک بانک اطلاعاتی را به‌دست آورده و آن‌­ها را تغییر دهید.

آنچه در این دوره یاد می‌­گیرید مبتنی بر دو قسمت است: در بخش اول با کلیات و تعاریف اولیه آموزشی این دوره آشنا می­ شوید و در بخش بعدی به یادگیری کاربردی و عملی مفاهیم مربوط به SQL Server می‌­پردازید.

 

هدف از آموزش SQL Server چیست؟

آنچه در این دوره به عنوان هدف در نظر گرفته‌شده، یادگیری اصول و کلیات و البته تسلط شما شرکت‌­کنندگان بر همه بخش‌های SQL Server است. هدف اصلی دوره آموزش SQL Server ارتباط برقرار کردن با داده­‌های بانک اطلاعاتی SQL Server است. در پایان این دوره شرکت‌کنندگان قادر به ایجاد اصولی یک پایگاه داده، کوئری نوشتن، برنامه نویسی و ... خواهند بود و مهارت‌های لازم برای حضور در بازار کار را خواهند داشت.

 

یادگیری SQL Server چه دستاوردی برای شرکت­‌کنندگان خواهد داشت؟

در انتهای این دوره شرکت‌­کنندگان می­‌توانند به عنوان کدنویس و توسعه‌دهنده بانک‌­های اطلاعاتی مشغول به کار شوند. آنچه در این دوره یاد می­‌گیرید، امکان کار در پوزیشن­‌های مختلف کاری را که نیاز به تسلط بر SQL Server دارد، برای شما فراهم می‌­کند. هم‌چنین، این دوره مبنای دوره BI خواهد بود و با گذراندن دوره BI پس از این دوره، می‌­توانید به عنوان یک BI Developer مشغول به کار شوید. همچنین در پایان این دوره شرکت‌کننده‌گان به موضوعات زیر تسلط پیدا خواهند کرد:

  • آشنایی با مفاهیم پایگاه داده
  • نحوه طراحی اصولی یک پایگاه داده
  • نوشتن کوئری‌های مختلف
  • کار با داده‌ها و نحوه پردازش آن‌ها
  • برنامه‌نویسی و مباحث پیشرفته آن
  • برنامه نویسی T-SQL
  • آشنایی با بحث همزمانی و Transactionها

 

دوره آموزش SQL Server برای چه کسانی مناسب است؟

این دوره برای همه افرادی که علاقه‌­مند به ایجاد و مدیریت بانک­‌های اطلاعاتی هستند، مناسب خواهد بود. افرادی که علاقه دارند ساختار بانک‌­های اطلاعاتی را بهتر بشناسند، بعد از گذراندن این دوره حتماً به نتایج مناسبی خواهند رسید.

 

وجه تمایز این دوره با سایر دوره‌های مربوط به آموزش SQL Server چیست؟

در این دوره یاد می­‌گیرید که چطور کدنویسی، طراحی بانک اطلاعاتی و برنامه­‌نویسی در SQL Server را انجام دهید. همه این آموزش‌­ها در یک دوره جمع‌آوری شده است و این گستردگی به عنوان وجه تمایز اصلی این دوره قلمداد می­‌شود. به ترتیبی که در اکثر دوره­‌های مشابه و موجود در بازار هریک از این مباحث در یک دوره مجزا تدریس می­‌شود؛ اما ما در این دوره همه این موارد را بدون این که از عمق مطالب کاسته شود، در یک دوره جمع‌بندی کرده‌­ایم.

 

فصل‌­های دوره آموزش SQL Server کدام است؟

دوره آموزش SQL Server در پانزده فصل تهیه و تدوین شده است. بعد از آموزش این پانزده فصل شما یاد خواهید گرفت چگونه بانک‌­های اطلاعاتی طراحی کنید، منطق یک نرم‌افزار تجاری را داخل یک بانک اطلاعاتی طراحی کنید، گزارش‌های متنوع از سیستم‌های اطلاعاتی دریافت کنید و در انتها اطلاعات مربوط به یک بانک اطلاعاتی را تغییر دهید.

پایگاه‌داده چیست؟

پایگاه داده یا Database به مجموعه‌ای از اطلاعات با ساختار منظم گفته می‌شود. این پایگاه‌های اطلاعاتی معمولاً در قالبی که برای دستگاه‌ها و رایانه‌ها قابل خواندن و قابل دسترسی باشند، ذخیره می‌شوند.

در دنیای امروز که حجم اطلاعات مورد پردازش و تولیدشده با سرعت بالایی در حال افزایش است، وجود ساختار مشخصی برای دیتابیس‌ها بیش از هر زمانی حس می‌شود. در دهه 70 گروهی از شرکت IBM بر روي سیستم پایگاه‌ داده‌‌ی سیستم R کار می‌کردند و زبان SQL را به منظور عملیات و بازیابی اطلاعات ذخیره‌شده در سیستم R ایجاد کردند.

اما در کنار زبان، وجود یک سیستم مدیریت دیتابیس نیز به شدت حس می‌شد و این عاملی شد بر به وجود آمدن نرم‌افزارهایی مانند SQL Server که محیطی کاربرپسند و مناسب را در اختیار متخصصان دیتا قرار داده است. قدرت و راحتی کار با این نرم‌افزار منجر شد تا به یکی از نرم‌افزارهای محبوب در این زمینه تبدیل شود.

در تعریف پایگاه‌ داده باید بگوییم که دیتابیس در واقع مجموعه‌ای از اطلاعات سازمان یافته است که با توجه به قوانین خاصی کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. به زبانی دیگر اگر بخواهیم توضیح دهیم، وقتی که اطلاعات زیادی را با نظم و سازماندهی خاصی در کنار یکدیگر قرار می‌دهیم، بانک اطلاعاتی یا database ساخته‌ایم.

در حوزه‌ی برنامه‌نویسی و IT منظور از پایگاه‌ داده محلی است که ما اطلاعات مربوط به نرم‌افزار یا وب‌سایت خود را ذخیره نموده‌ایم. پایگاه‌ داده می‌تواند به کاربر این فرصت را بدهد که در زمان کمتر و دسترسی آسان‌تر، اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنند.

دیتابیس به شما کمک می‌کند که اطلاعاتی که قصد جمع‌آوری دارید را با نظم و دقت بالاتری ذخیره نمایید. همچنین استفاده از پایگاه داده به ما مزایایی را اعطا می‌کند که چند مورد آن به شرح زیر است:

  • استقلال اطلاعات
  • حذف پیشامدهای تکراری
  • بالا رفتن امنیت
  • امکان دریافت نسخه‎‌ی پشتیبان از داده‌ها

 

یکی از استفاده‌های بسیار زیادی که از پایگاه داده می‌شود، مدیریت داده‌ها در نرم‌افزارها است. حال قصد داریم مثالی برای درک بهتر پایگاه داده برای شما ذکر کنیم. برای این منظور وب‌سایت مکتب‌خونه را در نظر بگیرید:

  • مکتب‌خونه دارای جدولی از اطلاعات کاربران ثبت نامی در database خود است.
  • تمام مقالات و پست‌های وب‌سایت در بخشی جداگانه به عنوان مجله مکتوب ذخیره می‌شود.
  • در دسته‌بندی‌های مختلف سایت مکتب‌خونه ویدیوهای آموزشی و دوره‌های آموزشی دانشگاه‌های معتبر نگهداری می‌شوند.
  • هر بخش از این اطلاعات در جداولی به صورت کاملا منظم دسته‌بندی می‌شود و ممکن است این اطلاعات برای کاربر قابل نمایش باشد یا اینکه قابلیت نمایشی نداشته باشد.
  • هر کدام از جداول مکتب‌خونه دارای ویژگی‌های گوناگونی از موجودیت‌ها هستند که پایگاه داده‌ی سایت مکتب‌خونه را شکل می‌دهند.

هر کدام از این جداولی که برای شما توضیح دادیم دارای نظم و سازماندهی بسیار دقیقی هستند و به صورت کاملا دقیق مدیریت می‌شوند، حال فرض کنید که اگر پایگاه داده‌ای وجود نداشت چه اتفاقی ممکن بود برای سایت مکتب‌خونه بیفتد.

پایگاه‌ داده دارای اجزای گوناگونی است که هر کدام از این قسمت‌ها وظیفه‌ی سازماندهی داده‌ها را دارند. هر کدام از این بخش‌ها دارای نام جداگانه‌ای هستند که می‌توانیم موارد زیر را بیان نماییم:

  • جدول (table)
  • ستون یا مشخصه (attribute or column)
  • ردیف یا سطر (row)
  • نوع یا دامنه (domain or type)
  • موجودیت (entity)

 

طراحی پایگاه داده نیاز به دانش و تخصص کافی در زمینه‌ی عملکرد DBMS‌ها دارد و افراد مختلفی در طراحی و مدیریت یک پایگاه داده نقش ایفا می‌کنند. این افراد را می‌‌توان در شاخه‌ها زیر دسته‌بندی نماییم:

  • طراح پایگاه داده (Database Designer)
  • مدیر پایگاه داده (Database Administrator)
  • برنامه‌نویسان پایگاه داده (Database Programmers)

 

باید حتما خاطرنشان کنیم که هرکدام از این افراد ممکن است با مشکلات گوناگونی در زمینه طراحی پایگاه داده مواجه شوند که چند نمونه از این مشکلات برای شما بیان می‌کنیم:

  • انتخاب نامناسب DBMS
  • طراحی نامناسب پایگاه داده
  • نام‌گذاری نامناسب جداول
  • نداشتن منابع و رفرنس‌های معتبر
  • برطرف نکردن خطاهای احتمالی پایگاه داده
  • نداشتن Primary key
  • ورود تمام اطلاعات در یک جدول
  • برقرار نکردن ارتباط مناسب میان جداول مختلف

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.2

از مجموع 157 امتیاز

53 نظر

20 روز پیش

خیلی جامع درس میدن. با مثال خوب. و خیلی روان و کاربردی توضیح میدن استاد

حامد مرادی

حامد مرادی

3 ماه پیش

برای شروع دوره فوق العاده کامل و خودآموزه و نیاز به هیچ نوع دانش تخصصی قبلی نداره

مجتبی محمدزاده

مجتبی محمدزاده

4 ماه پیش

خیلی زمان کم هست برای تمدید دوره و هزینه آن زیاد است.من برای بار سوم دارم تمدید میکنم دوره رو ولی بدلیل مبلغ زیاد پشیمان شدم . لطفا هم زمانش رو بیشتر کنید چون یک ماه خیلی کم است و هم مبلغ را کمتر کنید. 450 دوباره باید پرداخت کنم برای یک ماه!!!!

محمد نوروزی

محمد نوروزی

5 ماه پیش

دوره ای بسیار عالی و کاربردی که در آن مسائل از پایه با بیانی شیوا مطرح می‌شوند. این دوره برای افراد مبتدی مایل به یادگیری بسیار مناسب است.

داود پاسبانی

داود پاسبانی

5 ماه پیش

اگر تمرین خود استاد بیشتر باشه خیلی بهتره

مجتبی طاهریان

مجتبی طاهریان

5 ماه پیش

استاد بسیار عالی توضیح دادن. همچنین اینکه تمرینات و پروژه های ایشان بسیار عالی بود.

احمد اسدی امجد

احمد اسدی امجد

نظرات بیشتر

گواهی‌نامه

آموزش اصول پایگاه داده و SQL Server

پس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتب‌خونه، در صورتی‌ که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهی‌نامه رسمی پایان دوره توسط مکتب‌خونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می‌گیرد.

قابل اشتراک‌گذاری در

linkdin

دوره‌های پیشنهادی

این دوره در کدام مسیرهای یادگیری است؟

درباره استاد

حمیدرضا صادقیان
حمیدرضا صادقیان
1 دوره
5,231 دانشجو

حمیدرضا صادقیان، دانش‌آموخته رشته مهندسی نرم‌افزار است. ایشان بیش از 8 سال سابقه تدریس دوره‌های تخصصی SQL Server در زمینه‌های Querying، Administration و Development در سازمان‌های مختلف نظیر هواپیمایی ماهان، وزارت نفت، بانک انصار، دانشگاه شریف و دانشگاه تهران را در کارنامه خود دارد.

ایشان همچنین به‌عنوان مشاور SQL Server در سازمان‌های مختلفی از قبیل پخش رازی، افرانت، شرکت ملی نفتکش ایران فعالیت کرده‌اند. 

وی بنیان‌گذار آکادمی Data-Club است که باهدف ارائه راهکارهای تخصصی در حوزه Data Science در ایران فعالیت می‌کند.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

آیا در صورت خرید دوره، گواهی نامه آن به من تعلق می گیرد؟

خیر؛ شما با خرید دوره می توانید در آن دوره شرکت کنید و به محتوای آن دسترسی خواهید داشت. در صورتی که در زمان تعیین شده دوره را با نمره قبولی بگذرانید، گواهی نامه دوره به نام شما صادر خواهد شد.

حداقل و حداکثر زمانی که می توانم یک دوره را بگذرانم چقدر است؟

برای گذراندن دوره حداقل زمانی وجود ندارد و شما می توانید در هر زمانی که مایل هستید فعالیت های مربوطه را انجام دهید. برای هر دوره یک حداکثر زمان تعیین شده است که در صفحه معرفی دوره می توانید مشاهده کنید که از زمان خرید دوره توسط شما تنها در آن مدت شما از ویژگی های تصحیح پروژه ها توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه بهره مند خواهید بود.

در صورت قبولی در دوره، آیا امکان دریافت نسخه فیزیکی گواهی نامه دوره را دارم؟

خیر، به دلیل مسائل زیست محیطی و کاهش قطع درختان، فقط نسخه الکترونیکی گواهی‌نامه در اختیار شما قرار می‌گیرد

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.