آموزش طراحی داشبوردهای هوش تجاری با PowerBI

یکی از قدرتمندترین ابزارهای Self Service BI هوش تجاری و مصورسازی داده‌ها است و به کمک آن می‌توانید به‌سرعت گزارش‌ها و داشبوردهای مدیریتی فوق‌العاده‌ای را طراحی نمایید، همچنین می‌توانید داده‌های خود را از منابع مختلف ...

2.8 (8 امتیاز)
740 دانشجو
مقدماتی
محتوای دوره
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

آشنایی با محیط نرم‌افزار Power BI و معرفی آخرین نسخه‌های موجود

آشنایی با مصورسازی گزارش‌ها و معرفی ویژوال‌های کاربردی در ساخت داشبوردها

آموزش ایجاد، طراحی، کنترل، ارزیابی و مدیریت داشبوردها و گزارشات مدیریتی

انتشار و به اشتراک‌گذاری گزارشات و نصب و راه‌اندازی Power BI Report Server و انجام تنظیمات اصلی آن

محتوای دوره

9 فصل 38 جلسه 4 ساعت ویدیو
فصل اول: آشنایی با هوشمندی کسب‌وکار (BI) و نرم‌افزار Power BI
فصل دوم: آشنایی با مصورسازی داده‌ها (Power View)
فصل سوم: آشنایی با جمع‌آوری و انتقال داده به Power BI
فصل چهارم: نحوه کار با Power Query و پاکسازی داده‌ها
فصل پنجم: آشنایی با زبان DAX و توابع آن
فصل ششم: آشنایی با Data Modeling و مدیریت روابط و نرمال‌سازی
فصل هفتم: آشنایی کامل با شاخص‌های عملکردی (KPI) و کاربردهای آن
فصل هشتم: نصب و پیکربندی Report Server (اشتراک‌گذاری سازمانی)
فصل نهم: انتشار و به اشتراک‌گذاری داشبوردها و گزارش‌ها

درباره دوره

 یکی از قدرتمندترین ابزارهای Self Service BI هوش تجاری و مصورسازی داده‌ها است و به کمک آن می‌توانید به‌سرعت گزارش‌ها و داشبوردهای مدیریتی فوق‌العاده‌ای را طراحی نمایید، همچنین می‌توانید داده‌های خود را از منابع مختلف اطلاعاتی فراخوانی نموده و پس از تبدیل و تمیز نمودن، آنها را آنالیز و تحلیل نمایید و نیز می‌توانید داشبوردهای خود را پس از طراحی، در دستگاه‌های مختلف مانند، کامپیوتر لپ‌تاپ، تلفن همراه، تبلت و محیط وب مشاهده نمایید.

 نرم‌افزار Power BI چیست؟

 مایکروسافت پاور بی آی (Microsoft Power BI) یک بستر هوش تجاری و مدیریت اطلاعات کسب‌وکار است که ابزارهایی برای جمع‌آوری، تجزیه‌وتحلیل، تجسم و به‌اشتراک‌گذاری داده‌ها برای کاربران غیرفنی کسب‌وکار فراهم می‌کند. رابط کاربری Power BI برای کاربرانی که با Excel آشنا هستند کاملاً آشنا بوده و ادغام آن با سایر محصولات مایکروسافت، آن را به یک ابزار سرویس‌دهی بسیار متنوع تبدیل می‌کند.

 هدف از یادگیری دوره آموزش Power BI چیست؟

 در این دوره ضمن آشنایی با اصول و مفاهیم هوش تجاری، با نحوه ساخت گزارش‌ها و داشبوردهای مدیریتی در Power BI آشنا خواهید شد. رویکرد ما در این دوره میان‌رشته‌ای است؛ یعنی نگاه ما در این دوره هم مدیریتی است، هم مهندسی و هم کامپیوتری. هوش تجاری به سازمان کمک می‌کند که دیدی از گذشته، حال و آینده سازمان داشته باشند. وظایف معمول هوش تجاری در سازمان شامل گزارش‌دهی، داده‌کاوی، فرایندکاوی، بهینه‌کاوی، تحلیل‌های پیشگیرانه و … است. از جنبه‌های جذاب هوش تجاری، کشف فرصت‌های تازه در کسب‌وکار از راه تحلیل داده است.

 این دوره به شما کمک می‌کند سازمانتان یا واحدتان را از هوش تجاری بهره‌مند کنید، و اگر دانشجو هستید در این دوره مهارتی را به دست می‌آورید که بتوانید با آن به سازمان‌ها کمک بزرگی کنید.

 دوره آموزش نرم‌افزار Power BI مناسب چه کسانی است؟

 - مدیران و سرپرستان برای استفاده از داشبوردها و گزارش‌های مدیریتی، مدیریت مؤثر فرایندها و افزایش بهره‌وری
 اعضای واحد دستگاه‌ها و روش‌ها در سازمان‌ها

 - اعضای واحد تحلیل داده در سازمان‌ها

 - دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته‌های: مدیریت کسب‌وکار (MBA)، مدیریت صنعتی، مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، مهندسی صنایع، مهندسی فناوری اطلاعات و …

 - کلیه علاقه‌مندان به مباحث هوش تجاری، سیستم‌ها و فرایندها

 داده‌های خود در فایل اکسل را بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی و دیتابیس، تبدیل به داشبوردهای جذاب و کاربردی مدیریتی کنید.

 کاربردهای متداول پاور بی آی Power BI در هوش تجاری

 Microsoft Power BI برای یافتن بینش (Insight) در داده‌های سازمان استفاده می‌شود. Power BI می‌تواند به اتصال مجموعه‌داده‌های متفاوت، تبدیل و تمیزسازی داده‌ها و رسیدن به یک مدل داده کمک کند و نمودارهایی را برای ارائه تصویری داده‌ها ایجاد نماید. همه این موارد را می‌توان با سایر کاربران Power BI در سازمان به اشتراک گذاشت.
 مدل‌های داده ایجاد شده در Power BI می‌توانند به روش‌های مختلفی برای سازمان‌ها استفاده شوند که شامل نمودارها و تجسم داده‌ها و بررسی سناریوهای “چه می‌شود اگر” (What If) در داده‌ها است. گزارش‌ها BI Power همچنین می‌توانند به سؤالات در زمان واقعی پاسخ دهند و به پیش‌بینی کمک می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که دپارتمان‌ها معیارهای کسب‌وکار را مدنظر قرار می‌دهند.
 Power BI همچنین می‌تواند داشبورد اجرایی را برای سرپرستان یا مدیران فراهم کند، و به مدیران بینش بیشتری نسبت به عملکرد دپارتمان‌ها می‌دهد.

چه کسی از هوش تجاری با Power BI استفاده می‌کند 


 اگرچه Power BI ابزاری برای سرویس BI است که تجزیه‌وتحلیل داده‌ها را برای کارمندان به ارمغان می‌آورد، اما بیشتر توسط تحلیل‌گران داده و متخصصان هوش تجاری استفاده می‌شود که قبل از انتشار گزارش‌ها در سراسر سازمان، مدل‌های داده را ایجاد می‌کنند. بااین‌حال، افرادی که تخصص تحلیل دارند می‌توانند از Power BI استفاده نموده و گزارش‌هایی را تهیه کنند.
 Microsoft Power BI با گزارش‌ها و پیش‌بینی‌های ایجاد شده برای کمک به فروش و بازاریابی، توسط اعضا و مدیران دپارتمان‌ها و واحدها استفاده می‌شود و درعین‌حال، داده‌هایی را نیز در مورد پیشرفت دپارتمان و یا کارمندان در جهت دستیابی به اهداف خود به مدیریت ارائه می‌دهد.
 علاوه بر این، Power BI یک درگاه مدیریت را جهت تنظیم پیاده‌سازی Power BI و همچنین نظارت بر استفاده و مجوزها در اختیار مدیران قرار می‌دهد.

ویژگی‌های اصلی هوش تجاری با Power BI 

 مایکروسافت از زمان آغاز فعالیت خود، تعدادی از ویژگی‌های تجزیه‌وتحلیل داده‌ها را برای بهبود هوش تجاری به Power BI اضافه کرده است و همچنان به این کار ادامه می‌دهد. 

 برخی از مهم‌ترین ویژگی‌ها عبارت‌اند از : 

 هوش مصنوعی: 
کاربران می‌توانند در Power BI به شناسایی تصویر و تجزیه‌وتحلیل متن دسترسی پیدا کنند و با استفاده از قابلیت‌های یادگیری ماشین خودکار، مدل‌های یادگیری ماشین ایجاد نموده و آن‌ها را با Azure Machine Learning ادغام کنند.

 پشتیبانی گسترش ترکیبی: 
 این ویژگی اتصالات داخلی را در اختیار شما قرار می‌دهد که به ابزارهای Power BI اجازه می‌دهد تا با تعدادی از داده‌های مختلف مایکروسافت، نیروی فروش و سایر فروشندگان ارتباط برقرار کنند.

 بینش سریع: 
 این ویژگی به کاربران امکان ایجاد زیر مجموعه‌داده‌ها را می‌دهد و به طور خودکار تجزیه‌وتحلیل را بر روی آن اطلاعات اعمال می‌کند.

 پشتیبانی از مدل داده‌های مشترک: 
 پشتیبانی Power BI برای مدل داده‌های مشترک امکان استفاده از یک مجموعه استاندارد و گسترده از طرح‌های داده (اشخاص، ویژگی‌ها و روابط) را می‌دهد.

 ادغام Cortana:
 این ویژگی که به‌ویژه در دستگاه‌های تلفن همراه بسیار محبوب است، به کاربران امکان می‌دهد با استفاده از زبان محاوره‌ای و نتایج به‌دست‌آمده، با کمک دستیار دیجیتال مایکروسافت به نام Cortana، به جستجوی داده‌ها بپردازند.

 شخصی‌سازی
 این ویژگی به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد ظاهر ابزارها و گزارش‌ها پیش‌فرض را تغییر دهند و ابزارهای جدیدی را به این پلتفرم اضافه کنند.

 API برای یکپارچه‌سازی: 
 این ویژگی کد نمونه و رابط‌های عملکرد برنامه (API) را برای تعبیه داشبورد Power BI در سایر محصولات نرم‌افزاری در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌دهد.

 آماده‌سازی سلف‌سرویس داده‌ها: 
با استفاده از Query Power، تحلیل‌گران کسب‌وکار می‌توانند کلان‌داده‌ها را در سرویس وب BI Power BI وارد، تبدیل، ادغام و غنی‌سازی کنند. داده‌های مصرف شده را می‌توان در چندین مدل، گزارش و داشبورد Power BI به اشتراک گذاشت.

 نمای مدل‌سازی: 
 این به کاربران اجازه می‌دهد تا مدل‌های پیچیده داده‌ها را برحسب موضوع در نمودارهای جداگانه قرار دهند و خصوصیات مشترک را تنظیم کنند، خصوصیات موجود در قسمت خاصی را مشاهده نموده و تغییر دهند و پوشه‌های نمایش را برای مصرف ساده‌تر مدل‌های داده پیچیده تنظیم کنند.

به‌روزرسانی‌های Microsoft Power BI

 Power BI در ابتدا Crescent نامیده شد و در ژوئیه سال ۲۰۱۱، همراه با SQL Server و اسم رمز Denali در دسترس بود. سپس به Power BI تغییر نام داد و در سپتامبر ۲۰۱۳ از آن با عنوان Power BI Office 365 رونمایی شد.
 در ابتدا مبتنی بر ویژگی‌های اکسل مانند Power Query ،Power Pivot و Power View بود و سپس مایکروسافت باگذشت زمان ویژگی‌هایی را از جمله اتصال داده‌ها و گزینه‌های امنیتی در سطح سازمانی، به آن اضافه کرد. Power BI در ژوئیه سال ۲۰۱۵ به‌عنوان یک محصول مستقل عرضه شد.
 امروزه مایکروسافت برنامه Power BI را با ویژگی‌ها و پیشرفت‌های جدید به‌صورت ماهیانه به‌روز می‌کند. برای دریافت به‌روزرسانی‌ها، کاربران می‌توانند آخرین نسخه را از سایت Power BI بارگیری کنند. همچنین کاربران ویندوز ۱۰ می‌توانند Power BI Desktop را از Windows Store دریافت نمایند.
 Microsoft Power BI با اتصال منابع داده و ارائه داشبورد هوش تجاری به کاربران کار می‌کند. این برنامه می‌تواند فقط با صفحه گسترده اکسل ارتباط برقرار نموده و یا انبارهای داده ابری و فضای داخلی را گرد هم آورد. داده‌های جمع‌آوری‌شده از منابع ابری، مانند CRMها به طور خودکار تجدید (رفرش) می‌شوند.
 با استفاده از برنامه‌هایی مانند اکسل یا Power BI Desktop که به منابع داده آنلاین یا داخلی متصل است، کاربران Power BI باید به‌صورت دستی برنامه را به‌روزرسانی کنند تا اطمینان حاصل شود که Power BI و داشبورد آن در گزارش‌ها از جدیدترین داده‌های موجود استفاده می‌کنند. 

 اجزای Power BI 

Power BI از مجموعه برنامه‌هایی تشکیل شده است و می‌تواند از طریق دسکتاپ، به‌عنوان یک محصول SaaS یا بر روی دستگاه تلفن همراه استفاده شود. نسخه دسکتاپ Power BI نسخه داخلی است، Power BI Service یک سرویس ابری است و Power BI تلفن همراه روی دستگاه‌های تلفن همراه اجرا می‌شود.
 منظور از اجزای مختلف Power BI این است که به کاربران امکان می‌دهد بینش مربوط به کسب‌وکار را به شکلی متناسب با نقش خود ایجاد کرده و به اشتراک بگذارند.
 Power BI چندین مؤلفه دارد که به کاربران کمک می‌کند تا گزارش‌های داده را ایجاد کنند و به اشتراک بگذارند.
 علاوه بر این، ده‌ها منبع داده وجود دارد که به Power BI متصل می‌شوند، از فایل‌ها (Excel ،PDf ،SharePoint ،XML) و بانک‌های اطلاعاتی (SQL Server Database ، Oracle Database ، IBM ، Amazon Redshift ،Google BigQuery Database) گرفته تا سایر مجموعه‌داده‌های Power BI، اتصالات داده Azure و بسیاری از خدمات آنلاین (Dynamics 365، گزارش Salesforce ، Google Analytics ، Adobe Analytics ، فیس‌بوک و غیره).

 نحوه استفاده از Power BI 

 Power BI Desktop به تحلیلگران و سایر کاربران امکان اتصال داده، ارائه مدل داده‌ها و گزارش‌ها را می‌دهد. سرویس Power BI جایی است که می‌توان آن گزارش‌ها را به اشتراک گذاشت، بنابراین سایر کاربران می‌توانند گزارش‌ها را مشاهده کنند و با یکدیگر تعامل داشته باشند.
 ساختن گزارش Power BI با اتصال منابع داده شروع می‌شود. کاربران سپس از داده‌ها استفاده می‌کنند تا بر اساس نیازشان گزارشی تهیه کنند. این گزارش در Power BI Service منتشر می‌شود تا کاربران فضای ابری و موبایل بتوانند با این گزارش ارتباط برقرار کنند و آن را به اشتراک بگذارند. همچنین مجوزهایی را می‌توان اضافه کرد تا به همکاران امکان ویرایش گزارش‌ها یا ایجاد داشبورد یا محدودکردن توانایی ویرایش را بدهید.

 هزینه Power BI 

سه سطح Power BI برای کاربران وجود دارد: Power BI Desktop ،Power BI Pro و Power BI Premium. نسخه دسکتاپ آن رایگان است، درحالی‌که مدل Pro برای هر کاربر ۹.۹۹ دلار در ماه هزینه دارد. قیمت‌گذاری برای Power BI Premium به تعداد کاربر بستگی دارد.


 اگر شما به موضوع هوش تجاری با Power BI علاقه‌مند هستید پیشنهاد می‌کنیم دوره آموزشی هوش تجاری با Power BI را در دستور کارآموزشی خود قرار دهید.

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

2.8

از مجموع 8 امتیاز

4 نظر

3 ماه پیش

در بحث هوش تجاری و نسخه های پاور بی آی، توضیحات اشتباهی داده شده است

مهتاب جدیدی

مهتاب جدیدی

8 ماه پیش

ای کاش فایل تمرینها هم موجود بود تا بهتر تمرین میکردیم و بیشتر یاد میگرفتیم

احمد منشی

احمد منشی

8 ماه پیش

در واقع این یک دوره آموزشی نیست. یک نفر، خیلی سریع بعضی قسمت های power bi را نشان می دهد و رد می شود.اگر فقط می خواهید ببینید ظاهر نرم افزار به چه شکل هست، این دوره را ببینید،که البته برای این موضوع هم کلیپ های خیلی بهتری توی سایت مایکروسافت هست

ريحانه قاسمي

ريحانه قاسمي

1 سال پیش

متاسفانه دوره بيشتر به درد آشنایی میخورد فایلهای مثال ها اشتراك گذاری نشده است و به نحوی تدرس شده است که نمی توان به صورت مواز تمرين کرد فقط باید درس را شنید و یادگیری زیادی ندارد

مجتبی ذکریایی

مجتبی ذکریایی

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

مهدی زارعی
مهدی زارعی
1 دوره
740 دانشجو

مهدی زارعی دانش‌آموخته مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر از دانشگاه شیراز و کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات (دستگاه‌های اطلاعاتی پیشرفته) دانشگاه علوم تحقیقات تهران است. ایشان تجربه حضور در پروژه‌های داده‌محور و هوش تجاری زیادی را داشته‌اند و سال‌ها در زمینه آمار و اطلاعات و نیز هوش تجاری فعالیت دارند. از سوابق آموزشی ایشان می‌توان به سابقه تدریس در دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی در زمینه‌های کاربرد آمار در مدیریت، هوش تجاری در سازمان‌ها و مؤسسات آموزشی، گزارش‌نویسی و ارائه مؤثر آن، حل مسئله با داده و... اشاره نمود.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.