این درس شامل بخش اول درس اصول سیستم های کامپیوتری است که در واقع به صورت اجمالی به آموزش مدارهای منطقی میپردازد. برای دریافت اسلایدهای درس کلیک نمایید از جمله آموزشهای پایهای و بسیار مهم ...
این درس شامل بخش اول درس اصول سیستم های کامپیوتری است که در واقع به صورت اجمالی به آموزش مدارهای منطقی میپردازد.
برای دریافت اسلایدهای درس کلیک نمایید
از جمله آموزشهای پایهای و بسیار مهم علوم کامپوتر آموزش مدار منطقی است. این مبحث در علوم کامپوتر بسیار مهم و البته کمی پیچیده هست. البته این پیچیدگی درس کمی به نحوهی آموزش مطلب هم مربوط میشود و ما میتوانیم آن را به زبان ساده به شما آموزش دهیم.
این آموزش ما در واقع خلاصه شدهی هفت جلسهی پی در پی از یکی از کلاسهای معروف علوم کامپوتر است. پس اگر به آموزش مدار منطقی به زبان ساده علاقه مند هستید ما را تا انتها دنبال کنید.
در جلسهی اول و دوم آموزش مدار منطقی دربارهی مفهوم جبر بول حرف زده شده است. در این دو جلسه مخاطب باید شش مطلب کلی که در ادامه دربارهی آنها حرف میزنیم یاد بگیرد.
برای آموزش مدار منطقی، هر مقدار جبر بول را فقط به دو طریق نشان میدهند. این دو مقدار با اسمهای درست و غلط نمایش داده میشوند که بر طبق قرارداد، درستها با یک و غلطها با صفر نمایان میشوند.
جبر بول را با سه عملیات اصلی زیر تقسیمبندی میکنند. این سه عملیات اصلی را با سه عبارت AND, OR, NOT نمایش میدهند.
در قسمت آموزش مدار منطقی به صورت توابع بول، متغیرها با پرانتز و عملگرهای منطقی نمایان میشوند.
اگر تمام یکها به صفر و صفرها به یک تبدیل شوند دوگان یک تابع به دست میآید. البته در این تابع orها به and و and ها به or نیز باید تبدیل شوند.
اگر خواستید آموزش مدار منطقی را سادهتر یاد بگیرید، قسمت سادهسازی عبارت بول را فراموش نکنید. در سادهسازی عبارت بول، جدول کارنو را به کار میبرند که در آن هر ترکیب متغیر یک مینترم است.
در این حالت از مدار منطقی، چه صفر بیاید و چه ۱، در نتیجهی کلی تغییری حاصل نخواهد شد.
قسمت بعدی اصول سیستمهای کامپیوتری دربارهی مدار ها ترکیبی است. این مبحث در شش دسته تقسیم بندی شده است. این شش دسته عبارت اند از: تعریف مدار ترکیبی، تیم جمع کننده، تمام جمع کننده، کدگشا، کد گذار و مالتی پلکسر.
چهار عنوان مهم در جلسهی چهار آموزش داده میشود. این چهار عنوان عبارتاند از: پیاده سازی یک تابع جبر بول با دروازههای منطقی، متمم یک تابع، پیاده سازی تابع با NAND، پیاده سازی یک مدار با NOR.
این فصل با چهار عنوان نمایان میشود. معرفی مدارات ترتیبی، لچ، فلیپ فلاپ، انواع مختلف فلیپ فلاپ.
این جلسه ۶ مبحث مهم دارد که در ادامه تک به تک آنها را به طور خلاصه بررسی میکنیم.
این جلسه آموزش مدار منطقی به پنج قسمت مهم که در ادامه به طور مختصر با آنها آشنا میشویم، تقسیم میشود.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 24 امتیاز
8 نظرنظرات بیشتر
دکتر محمد حسن شیرعلی شهرضا عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) و همچنین عضو ویژه (Senior Member) انجمن بینالمللی مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) است.
اطلاعات بیشتر