Sass مخفف عبارت Systematically Awesome Style Sheets است. این ابزار نوعی پیش پردازنده CSS است. درواقع میتوان گفت که Sass شکل توسعهیافته CSS بوده که برای افزودن قدرت و ظرافت به آن استفاده میشود. دوره ...
آموزش SASS
آموزش رایگان کار با SASS
کمک به طراحان و برنامه نوسان سایت
کد نویسی کمتر با به کارگیری SASS
Sass مخفف عبارت Systematically Awesome Style Sheets است. این ابزار نوعی پیش پردازنده CSS است. درواقع میتوان گفت که Sass شکل توسعهیافته CSS بوده که برای افزودن قدرت و ظرافت به آن استفاده میشود. دوره آموزش Sass مکتب خونه با هدف ارائه آموزش این ابزار تهیه و تدوین شده است.
Sass پایدارتر و قدرتمندتر از CSS است و قطعه کدها را بهطور تمیز و ساختاری توصیف میکند. در دوره آموزش رایگان Sass متقاضیان با جنبههای مختلف این ابزار قدرتمند آشنا خواهند شد و قادر خواهند بود که آن را در پروژههای شخصی و تجاری خود به کار ببرند.
دوره آموزش رایگان Sass با هدف آموزش کامل این ابزار به متقاضیان در مکتب خونه تهیه شده است. این دوره آموزش توسط وب پروگ برگزار شده است و در قالب سه ساعت ویدیوی آموزشی مباحث مهم پیرامون Sass را پوشش میدهد.
Sass نوعی زبان سبک است که در ابتدا توسط «هامتون کالتی» طراحی و توسط «ناتالی ویزنباوم» ساخته شده و به عبارتی به اجرا درآمده است. SASS یا Syntactically Awesome Style Sheets یک پیش پردازنده برای CSS بهحساب میآید اما جایگزین CSS نیست و فقط روشی برای کوتاهتر نویسی است. به بیانی استفاده از Sass موجب کاهش تکرار CSS میشود و صرفهجویی بسیار زیادی در زمان میکند.
Sass بهخوبی میتواند سبکهای بسیار بزرگ و سنگین و متفاوت ساختار سند را توصیف کند و به زبان اصلی قدرت و ظرافت میبخشد و کمک میکند تا بارها و بارها به آسانی بتوانید از یک کد استفاده کنید. SASS اضافه کردن متغیرها، قوانین توافقی، mixins، واردات درونخطی inline imports، وراثت inheritance و غیره را به نحو کاملاً سازگار با CSS برای شما تسهیل میکند. دوره آموزش Sass با هدف یاد دادن این ترفندها به کاربران در مکتب قرارگرفته است.
بهخودیخود Sass دارای ویژگیهای منحصربهفردی است که مهمترین آنها شامل موارد زیر خواهد بود:
این دوره آموزشی مناسب همه افراد علاقهمند و متخصصانی است که علاقهمند به یادگیری Sass هستند. افرادی که میخواهند به یاری Sass وب سایتها و وبلاگهای شخصی یا غیرشخصی خود را جذابتر و کارآمدتر کنند. این دوره برای طراحان وب و برنامهنویسان رابط کاربری که میخواهند سطح طراحیهای خود را ارتقاء دهند و با ابزارهای حرفهای، پروژههای بسیار حرفهای انجام دهند نیز بسیار کاربردی خواهد بود.
این دوره شامل 6 جلسه آموزش ویدیویی است که جمعاً حدود 150 دقیقه آموزش در اختیار شما عزیزان بهصورت کاملاً رایگان و همراه با فایلهای تمرینی و ویدئو قرار داده خواهد شد.
Sass شکل کوتاهی از CSS و درواقع فرمت توسعهیافته آن است. Sass درواقع نوعی پیش پردازنده CSS بهحساب میآید. این ابزار بهطور کامل با هر نسخه از CSS سازگار است. این ابزار کاربردی تکرار کدهای CSS را کاهش میدهد و درنتیجه در زمان صرفهجویی میکند. Sass توسط Hampton Catlin طراحی و توسط Natalie Weizenbaum در سال 2006 توسعه یافت. Sass برای دانلود و استفاده بهصورت رایگان در اختیار کاربران قرار دادهشده است.
Sass (Syntactically Awesome Style Sheet) بهعنوان یک پیشپردازشگر CSS بهطور کامل با هر نسخه از CSS سازگار است. میتوان گفت که Sass نوعی زبان برنامهنویسی مانند زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت است که در مرورگر به CSS کامپایل میشود. این زبان مزایای بیشتری نسبت به زبان استایل دهی یعنی CSS معمولی ارائه میدهد و نحوه نوشتن سبکهای CSS را بهبود میبخشد. ازآنجاییکه مرورگرها قادر به خواندن یک فایل SASS نیستند، بنابراین، ما باید از یک کامپایلر sass استفاده کنیم که فایل آن را به یک فایل CSS معمولی تبدیل میکند. همچنین این زبان به کاهش طول کلی کد با کات کردن یا دور انداختن کدهای CSS کمک میکند و درنتیجه باعث صرفهجویی در زمان میشود. در دوره آموزش رایگان Sass قرار است که با جنبههای مختلف این زبان و نحوه کار با آن آشنا خواهیم شد.
Sass در ابتدا توسط Hampton Catlin طراحی و توسط Natalie Weizenbaum در سال 2006 توسعه یافت. پس از توسعه اولیه، Natalie Weizenbaum و Chris Eppstein به ارتقای نسخه اولیه خود ادامه دادند و Sass را به SassScript، یک زبان اسکریپت ساده که در فایلهای Sass استفاده میشود، گسترش دادند.
هرچند در دوره آموزش رایگان SASS با بیشتر جنبههای این زبان آشنا خواهیم شد اما بهصورت کلی میتوان گفت که SASS دارای ویژگیهای زیر است:
با استفاده از ابزار خط فرمان sass-convert در فایل، میتوان یک سینتکس را به سینتکس دیگر تبدیل کرد. SASS را میتوان به 5 روش پیادهسازی کرد:
در دوره آموزش رایگان SASS شیوه نصب و استفاده از این زبان آموزش داده شده است.
دلایل زیادی برای استفاده از Sass وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در این بخش با برخی از مزایا و معایب Sass آشنا خواهیم شد:
مزایا SASS:
معایب SASS:
البته باید عنوان کرد که در رابطه با یادگیری Sass نگرانی خاصی وجود ندارد و دوره آموزش رایگان Sass نقطه شروع خوبی برای آغاز است.
Sass دو نحو (سینتکس) مجزا ارائه میدهد:
هر دو شبیه هستند و کار مشابهی را انجام میدهند، اما به سبک متفاوتی نوشتهشدهاند. SCSS جدیدتر است و بهصورت بهتر از Sass در نظر گرفته میشود.
مزیت Sass:
سینتکس Sass کاملاً با CSS متفاوت است اما تایپ آن کوتاهتر و راحتتر است. شما نیازی به تایپ نقطه ویرگول یا پرانتز ندارید. همچنین این نحو استانداردهای کد نویسی تمیزی را ارائه میدهد.
مزیت SCSS:
کاملاً با CSS سازگار است. شما میتوانید نام یک فایل CSS را به پسوند.scss تغییر دهید و کد همچنان کار خواهد کرد. از طرفی به دلیل اینکه SCSS از سینتکس CSS پیروی میکند، یادگیری و کار آن را بسیار آسان میکند.
اهمیت Sass را میتوان با این واقعیت برجسته کرد که مدیریت صفحات سبک sice به دلیل اندازه و پیچیدگی آنها دشوار است، بنابراین، Sass به شما امکان میدهد تا پروژه و طرحهای خود را سریعتر ساختار دهید. همچنین Sass امکان استفاده از متغیرها، میکسین، وراثت، ایمپورت و اکسپورت، توابع و غیره را فراهم میکند.
Sass از یک پیشپردازشگر برای تبدیل کد به کد CSS قابلخواندن استفاده میکند زیرا کد Sass توسط مرورگر وب قابلدرک نیست. این روش تبدیل کد Sass به CSS بهعنوان transpiling نامیده میشود و پیش پردازندهای که این عملکرد را انجام میدهد transpiler نام دارد.
بوت استرپ یک فریمورک برای فرانتاند است، در حالی که Sass یک پیش پردازنده برای CSS بهحساب میآید. در اصل میتوان گفت که در فریمورک بوت استرپ ویژگیهای Sass میکسین ها، وراثت انتخابگر، متغیرها و غیره قابلاستفاده هستند.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 21 امتیاز
6 نظرعلی شیخ در سال ۱۳۹۴ در رشته مهندسی کامپیوتر فارغالتحصیل شد و به عنوان برنامهنویس وب در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو شروع به کار کرد. تخصص اصلی ایشان در زبانهای جاوا اسکریپت و php است. وی به دلیل این که به آموزش علاقه زیادی داشت، تصمیم به راهاندازی وبسایتی در این زمینه به نام وب پروگ گرفت و اکنون از سال 1398 تاکنون توانستهاست سهم کوچکی در آموزش به افراد علاقهمند به برنامهنویسی را داشته باشد.
اطلاعات بیشتر