نظریه کدینگ، به مطالعه خواص کدها و تعیین تناسب آنها برای کاربردهای مشخص اطلاق میگردد. کدها برای فشردهسازی داده، رمزنگاری، تشخیص و تصحیح خطا، ارسال داده و ذخیره داده مورد استفاده قرار میگیرند. کدها توسط ...
نظریه کدینگ، به مطالعه خواص کدها و تعیین تناسب آنها برای کاربردهای مشخص اطلاق میگردد. کدها برای فشردهسازی داده، رمزنگاری، تشخیص و تصحیح خطا، ارسال داده و ذخیره داده مورد استفاده قرار میگیرند. کدها توسط رشتههای مختلف علمی از جمله نظریه اطلاعات، مهندسی برق، ریاضیات، زبان شناسی و علوم کامپیوتر مورد مطالعه قرار میگیرند. فرایند ساختن و طراحی کدهای کارآمد و قابل اطمینان برای ارسال داده معمولا شامل روشهای ایجاد افزونگی در داده (هنگام کدگذاری) و حذف آن هنگام (هنگام کدگشایی) است که در طی فرایند دوم عملیات تشخیص یا تصحیح خطا صورت میپذیرد.
۱. کدینگی که برای فشردهسازی داده استفاده میشود و به آن کدینگ منبع اطلاق میگردد.
۲. کدینگی که برای تصحیح خطا در کانالهای مخابراتی و یا دیسکهای ذخیره داده استفاده میشود و به آن اصطلاحا کدینگ کانال میگویند.
۳. رمزنگاری که برای ایجاد محرمانگی در داده استعمال میشود
۴. کدینگ خط که همانا الگوی مناسب ولتاژ و جریان برای ارسال مستقیم بیتهای الکتریکی برروی کابلهای انتقال داده است.
در این درس به مطالعه نوع دوم از خانوادههای معرفی شده بالا یعنی کدگذاری کانال پرداخت میشود. امروز کدگذاری کانال نقشی غیر قابل انکار در سیستمهای مخابراتی دارد. به گونهای که نرخ خطا در کانالهای مخابراتی با استفاده از این کدها چندین برابر کاهش مییابند و امکان ارسال داده را در محیطهای نامساعد تسهیل میکنند.
آموزش رایگان کدینگ مناسب دانشجویان مهندسی کامپیوتر و همه علاقهمندان به حوزه IT است.
این دوره طی 21 جلسه و در دانشگاه اصفهان ضبط شدهاست.
https://drive.google.com/drive/folders/14sZB2KWL1ntpC-N7hw32cb7Z46Ad7dFd?usp=sharing
اطلاعات بیشتر
از مجموع 5 امتیاز
4 نظردکتر فرزاد پرورش مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۸۰ و مدارک کارشناسیارشد و دکترای خود را به ترتیب در سالهای ۱۳۸۲ و ۱۳۸۶ از دانشگاه کالیفرنیا واقع در شهر سندیگو در رشته مخابرات دریافت نمود. دکتر پروش بهعنوان محقق پسادکتری در دانشگاه Caltech و نیز آزمایشگاه تحقیقاتی HP در سیلیکون بهترتیب در سالهای ۱۳۸۶-۱۳۸۷ و ۱۳۸۸-۱۳۹۱ به پژوهش در زمینههای مرتبط با نظریه کدگذاری و تئوری اطلاعات پرداخت. ایشان عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان میباشد و بهعنوان دانشیار گروه مهندسی برق این دانشگاه مشغول به فعالیت است. دکتر پرورش برنده مدال نقره المپیاد فیزیک بینالمللی در سال ۱۳۷۶ است. بهعلاوه او برنده جایزه بهترین مقاله چهلوششمین کنفرانس سالانه IEEE Symposium on Foundations Of Computer Science در سال ۱۳۸۴ است.
اطلاعات بیشتر