آموزش رایگان فرایند اتفاقی

هدف بنیادین این درس، آشنایی مفهومی دانشجویان با دیدگاه آماری و تصادفی نسبت به سیگنال‌ها (فرایندهای اتفاقی) است. همچنین جنبه‌های نظری و پایه‌های ریاضی مربوط به فرایندهای اتفاقی را در حوزه‌ی ریاضیات احتمالات مورد مطالعه ...

4.5 (6 امتیاز)
2,622 دانشجو
مقدماتی
محتوای دوره
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

1 فصل 32 جلسه 45 ساعت ویدیو
فرایند اتفاقی

درباره دوره

هدف بنیادین این درس، آشنایی مفهومی دانشجویان با دیدگاه آماری و تصادفی نسبت به سیگنال‌ها (فرایندهای اتفاقی) است. همچنین جنبه‌های نظری و پایه‌های ریاضی مربوط به فرایندهای اتفاقی را در حوزه‌ی ریاضیات احتمالات مورد مطالعه و تحلیل قرار می‌دهد. به‌عنوان ساده‌ترین مثال‌ها می‌شود رکوردهای ثبت‌شده از سیگنال‌های مربوط به پدیده‌هایی مانند زلزله، سیل، امواج دریا یا تغییرات بازارهای بورس و پیام‌های ارسال‌شده در یک شبکه مخابرات را ذکر کرد. 

توجه : جلسه 24ام این دوره ضبط نشده‌ است.

بخش اول این درس بر بررسی مفاهیم متغیرهای تصادفی، فرایندهای اتفاقی، تابع چگالی احتمال، توابع مشخصه، تابع خودهمبستگی، تحلیل فرایندهای اتفاقی از جمله ایستایی، ارگودیک بودن و ... است. در بخش دوم به بررسی اثر یک سیستم LTI بر روی یک فرایند اتفاقی، معرفی معادلات دیفرانسیل تصادفی، سری‌های زمانی و فرایندهای اتفاقی گسسته پرداخته می‌شود، در بخش سوم به مفاهیم توان، چگالی طیف توان، انواع نویز، فرایندهای سفید نمودن و نوآوری می‎پردازیم. در بخش چهارم به تخمین متغیرهای تصادفی برحسب یکدیگر و سپس تسری آن به فرایندهای اتفاقی و مفاهیم فیلترسازی از جمله پیش‌گویی، درون‌یابی و حذف نویز پرداخته می‌شود، همچنین انتگرال‌گیری از فرایندهای اتفاقی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. بخش پنجم به بررسی آزمایش‌های دوجمله‌ای ساده و تعمیم‌یافته، رفتار مجانبی تابع چگالی احتمال آن‌ها و قضیه حد مرکزی اختصاص خواهد داشت. در بخش ششم تبدیل هیلبرت سیگنال، فرایند اتفاقی تحلیلی و اثر سیستم‌های غیرخطی بر فرایندهای اتفاقی و به طور خاص مدولاسیون بررسی می‌شوند. در بخش پایانی کلاس، انواع فرایندهای اتفاقی مارکوف مورد بررسی قرار می‌گیرند.

آموزش رایگان فرایند اتفاقی مناسب چه کسانی است؟

درس فرایندهای اتفاقی، درسی بنیادین برای دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی برق و به‌خصوص دانشجویانی است که زمینه‌های تخصصی فعالیتشان زمینه‌های مخابرات، کنترل، پردازش سیگنال و شبکه است. مطالعه‌ی فرایندهای تصادفی نیازمند دانش ریاضیات در زمینه‌هایی همچون حساب دیفرانسیل و انتگرال، تبدیل فوریه و جبر خطی است این دوره 33 جلسه بوده و در دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر تدریس شده است.

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.5

از مجموع 6 امتیاز

3 نظر

2 سال پیش

دکتر امین داور در حوزه تخمین و پردازش سیگنال بی نظیر هستند، ممنون از مکتب خونه که بعد از تئوری تخمین، فرآیندهای تصادفی رو هم اضافه کردن. اگر تحلیل آماری زمان-فرکانس دکتر را اضافه کنید عااالی میشه.

محمدرضا تربی

محمدرضا تربی

2 سال پیش

به شدت عالی و دید خوبی نسبت به درس و دوره کارشناسی ارشد میدن این استاد

دانشجوی دوره

1 سال پیش

با تشکر از شما، دوره عالی هست منتها صدای ویدیو بسیار ضعیف

دانشجوی دوره

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

حمیدرضا امین داور
حمیدرضا امین داور
5 دوره
9,354 دانشجو

دکتر حمیدرضا امین داور، استاد مهندسی برق مخابرات سیستم دانشگاه امیرکبیر هستند. ایشان از سال 1372 تا 1375 عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف بودند و از سال 1372 عضو هیئت‌علمی دانشگاه امیرکبیر هستند. ایشان دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق، کارشناسی ریاضیات کاربردی، کارشناسی ارشد مهندسی برق و دکتری مهندسی برق از دانشگاه واشنگتن هستند.

اطلاعات بیشتر

دیگر دوره‌های حمیدرضا امین داور

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.