آموزش رایگان علم مواد

درس علم مواد چکیده‌ای فشرده از 10 درس بنیادین رشته مهندسی مواد است که برای اکثر رشته‌های مهندسی ارائه می‌شود تا دانشجویان بتوانند ضمن آشنایی با مواد، مشخصات و طبقه‌بندی آن‌ها، آموخته‌های خود را در ...

4.9 (101 امتیاز)
9,681 دانشجو
محتوای دوره
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

محتوای دوره

12 فصل 36 جلسه 27 ساعت ویدیو
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: ساختارهای اتمی و پیوندهای بین اتمی
فصل سوم: ساختار جامدات بلوری
فصل چهارم: نواقص بلوری جامدات
فصل پنجم: نفوذ
فصل ششم: خواص مکانیکی مواد
فصل هفتم: مکانیزم‌های استحکام بخشی و کاهش استحکام
فصل هشتم: تخریب
فصل نهم: دیاگرام‌های فازی
فصل دهم: استحاله مواد
فصل یازدهم: خواص و کاربردهای فلزات
فصل دوازدهم: مواد غیرفلزی

درباره دوره

درس علم مواد چکیده‌ای فشرده از 10 درس بنیادین رشته مهندسی مواد است که برای اکثر رشته‌های مهندسی ارائه می‌شود تا دانشجویان بتوانند ضمن آشنایی با مواد، مشخصات و طبقه‌بندی آن‌ها، آموخته‌های خود را در حوزه‌های مختلف مهندسی بهتر به‌کار گیرند. در این درس به ارتباط بین فرایندهای تولید، ساختارهای مواد، خواص مواد و عملکرد آن‌ها پرداخته می‌شود و انتظار می‌رود که دانشجو در نهایت بتواند بین انواع مواد مهندسی تفکیک قائل شده و خواص و کاربردهای آنها را شناسایی نموده و تأثیر کلی فرایند های تولید بر روی خواص نهایی را به درستی تفسیر نماید.

هدف از آموزش رایگان درس علم مواد ؟

 درس علم مواد با ارائه خواص عمومی مواد، ویژگی‌ها و طبقه‌بندی‌های کلی آن‌ها آغاز می‌شود. سپس دانشجویان با ساختارهای بلوری مواد، نواقص آن‍‌ها و تأثیر نواقص بلوری بر خواص فیزیکی و مکانیکی آشنا می‌شوند. در گام بعدی خواص مکانیکی مواد با نگاهی به تحولات ریزساختاری و خواص بلوری بررسی و تفسیر می شوند و تاثیر میکرومکانیزم ها بر استحکام بخشی و کاهش استحکام مورد تحلیل قرار می گیرد. با مرور محتوی آموزش داده شده تا این مرحله دانشجویان برای ارزشیابی میان ترم آماده می‌شوند.

 سپس دانشجویان در ارتباط با تخریب مواد در اثر انواع بارگذاری‌ها مانند شکست، خستگی و خزش آموزش می‌بینند. این بخش مهم از درس مفاهیم بسیار کاربردی را در ارتباط با نحوه استفاده از مواد در شرایط گوناگون بارگذاری شرح و بسط می‌دهد. در سه فصل بعدی درس، خواص فیزیکی مواد در قالب نفوذ، استحاله‌های فازی و دیاگرام‌های فازی مورد مطالعه قرار می‌گیرند. در این سه فصل به هم تنیده دانشجویان با اصول آلیاژسازی و تاثیر عناصر آلیاژی بر ریزساختارها و خواص نهایی آشنا می‌شوند. بعد از تکمیل استحاله‌های فازی بحث آشنایی با خواص و کاربردهای فلزات با تمرکز بر آلیاژهای آهنی و غیر‌آهنی عنوان می‌شود.

در این فصل فلزات صنعتی مختلف یک به یک معرفی و هر کدام با توجه و تکیه بر آموخته های فصل های قبل مورد بررسی و تفسیر قرار می گیرند. بعد از فلزات در سه جلسه مجزا سرامیک‌ها، پلیمر‌ها و کامپوزیت‌ها معرفی می‌گردند. در هر یک از این جلسات مثال‌های متعددی از مواد ارائه و کاربردها و ویژگی‌های آن‌ها مرور می‌شود.

در انتها لازم به تکرار مجدد است که این درس بسیار مهم عملاً چکیده ای از دروس بنیادین رشته مهندسی مواد است و به گونه ای طراحی شده است که همه دانشجویان مهندسی با اصول اولیه مواد آشنا شوند تا در آینده شغلی بتوانند در صورت نیاز مسیری صحیح برای مراجعه عمیق‌تر داشته باشند. این درس برای دانشجویان رشته های مکانیک، صنایع، معدن، مهندسی شیمی، مهندسی برق، مهندسی پلیمر و مهندسی نساجی توصیه می شود.

دانشجویان مهندسی مواد هم می توانند از این درس به عنوان مرجع تکرار و مرور سریع و فشرده دروس خود بهره برداری نمایند. امیدوارم تلاش من در تهیه درس علم مواد بتواند کمکی هر چند اندک در افزایش کیفیت آموزش دانشجویان عزیز داشته و در نهایت منجر به پیشرفت روز افزون ملت ایران و آبادانی میهن عزیزمان شود. 

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.9

از مجموع 101 امتیاز

46 نظر

2 ماه پیش

عالی بود!

ریحانه کلاهی

ریحانه کلاهی

3 ماه پیش

عالی

دانشجوی دوره

3 ماه پیش

کاملا کاربردی و دقیق توضیح میدن مثالهای ملموس، تمرینات و توضیحات جامع و برنامه تدریسشون عالیه

بهار اسحاقی

بهار اسحاقی

4 ماه پیش

عالیی دمتون گررم

روح الله مذکوری اردکانی

روح الله مذکوری اردکانی

4 ماه پیش

عالیه بی نظیر بودند این استاد و اموزشاشون👌👌

دانشجوی دوره

5 ماه پیش

بسیار عالی و مناسب بود.من که هم یاد گرفتم هم لذت بردم.

دانشجوی دوره

نظرات بیشتر

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

علیرضا صادقی
علیرضا صادقی
6 دوره
20,957 دانشجو

دکتر علیرضا صادقی دانش‌آموخته دانشگاه علم و صنعت در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی مواد و متالورژی هستند. ایشان پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی شریف، مقاطع دکتری و فوق دکتری خود را در دانشگاه مک گیل و توکیو گذرانده‌اند.

دکتر علیرضا صادقی هم اکنون استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه تهران هستند.

اطلاعات بیشتر

دیگر دوره‌های علیرضا صادقی

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟

ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟

در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟

در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.

صفحات پربازدید