آگاهی از روشهای مختلف آنالیز، پیشفرض موفقیت در پژوهش و انجام پروژههای فنی و تخصصی است. مواد مختلف میتواند از جنبههای مختلف مورد بررسی و مشخصهیابی قرار گیرد و بر مبنای آن، وضعیت مشخص شده ...
آگاهی از روشهای مختلف آنالیز، پیشفرض موفقیت در پژوهش و انجام پروژههای فنی و تخصصی است. مواد مختلف میتواند از جنبههای مختلف مورد بررسی و مشخصهیابی قرار گیرد و بر مبنای آن، وضعیت مشخص شده و تصمیمهای لازم اتخاذ شود. باید روش مناسب برای آنالیز انتخابشده و به درستی انجام شود تا بر مبنای آن، اقدامات مناسب صورت گیرد. باید همه عوامل و مراحل از نمونهگیری، آمادهسازی نمونه و سایر مراحل تا انجام آزمایش و گزارش نتیجه، دقیقاً مطابق استانداردهای مربوطه انجام شود تا این آنالیز ارزش و اعتبار داشته و قابل استفاده باشد.
هدف این درس، معرفی مناسب روشهای متداولتر آنالیزی است که احتمال دارد در انجام پروژههای دانشجویی و در صنعت مورد استفاده قرار گیرد و در عین حال بتواند در یک مجموعه طرح شود. روشهای طرح شده، بر مبنای اصول حاکم بر آنها و اطلاعاتی که در اختیار میگذارند، دستهبندی شدهاند. فرض بر این است که دانشجوی گرامی، پس از آشنایی مقدماتی، زمینه مناسبی برای ورود به حوزهی آنالیز خواهد داشت و میتواند اطلاعات لازم برای هر کاربرد خاص را با استفاده از منابع فراوان موجود کسب کند. روشهای ذکر شده شامل زیرمجموعههایی است که طرح آنها در مسائل این درس نیست و هر روز نیز تغییرات و اصلاحاتی در این روشها به وجود میآید. روشهای بسیار بیشتر و پیچیدهتر و خاصتری هم علاوهبر آنهایی که طرح شدهاند، وجود دارد و دائماً به وجود میآید همچنین، مبنای روشها، بسیار پیچیدهتر و مفصلتر از مطالب ذکر شده در این درس است. انجام مناسب هر روش نیز، نیاز به کسب اطلاعات بسیار بیشتر، محاسبات لازم و همینطور کسب تجربه و مهارت عملی دارد.
سعی شده این درس به گونهای نوشته شود که هر کسی با معلومات شیمی، فیزیک و ریاضی دبیرستانی بتواند از آن استفاده کند و حتی بدون آشنایی قبلی، با روشهای مختلف آنالیزی متداول آشنا شده و اصول آن را به روشنی فراگیرد. در عین حال، نکات اصولی و کاربردی مطرح شده به گونهای است که میتواند علاوهبر دانشجویان کارشناسی و مقاطع تکمیلی، مورد استفاده تکنسینهای آزمایشگاهها، کاربران دستگاهها و سایرین قرار گیرد.
درس روشهای شناسایی و آنالیز مواد در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، در دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارائه شده است و برای اولین بار است که این درس به شکل آنلاین و مجازی ارائه میشود.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 14 امتیاز
1 نظردکتر پيروز مرعشي، متولد ١٣٤٣ و فارغالتحصيل دكترای متالورژی از دانشگاه شفيلد انگلستان در سال ١٣٨٠ همچنین عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سال ۱۳۸۲ است. علايق پژوهشی ایشان شامل نانومواد، مواد پيشرفته و جوشكاري است. دکتر مرعشی دروس کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترای رشته متالورژی شامل مواد پيشرفته، روشهای نوين آناليز مواد، بلورشناسی، جوشکاری، ريختهگری، فيزيك پيشرفته حالت جامد و مهندسی سطح پیشرفته را تدریس کرده است.
اطلاعات بیشتر