زیبایی و هنر آمیخته با روح و فرهنگ ایرانیان است. در میان اقسام طرحها و نقشهایی که ایرانیان مخترع آن بودهاند خط با انواع مختلفش بخش قابل توجهی از هنر ایران را به خود اختصاص ...
معرفی خط ثلث و تاریخچه آن
آشنایی با پیشینه و اهمیت خوشنویسی در تاریخ ایران
آشنایی با شاکله حروف الفبا در خط ثلث
آشنایی با قواعد حروف الفبا در خط ثلث
زیبایی و هنر آمیخته با روح و فرهنگ ایرانیان است. در میان اقسام طرحها و نقشهایی که ایرانیان مخترع آن بودهاند خط با انواع مختلفش بخش قابل توجهی از هنر ایران را به خود اختصاص داده است. پس از آمیختهشدن فرهنگ ایران و اسلام، با ورود خط کوفی به ایران، هنرمندان خوش ذوق پارسی با ایجاد تغیرات در خط کوفی، ثلث را به وجود آوردند.
از هنرمندان موثر در پیشرفت ثلث میتوان به ابن ندیم قُطْبة مُحَرِّر، ابن مقله شیرازی، ابن بوّاب و یاقوت مستعصمی را نام برد. خط ثلث با وجود الفهای بلند و کشیده، دوائر نسبتاً کم عمق و باز، سادگی در نوشتن حروف در عین پیچیدگی بالا در ترکیب کلمات و همجواری آنها، رفته رفته در میان اقلام ستّه جای گرفت و از اهمیت بالایی برخوردار گشت.
از آن جا که ثلث بیشتر برای تزئینات و حواشی استفاده می شود، در اقلام دو میلی متر به بالا نوشته می شود که نسبت به اندازة آن به ثلث سرفصلی ، مشقی، جلی و کتیبه تقسیم می شود. خط ثلث برای نوشتن کتیبههای مساجد و اماکن مذهبی ، آیات قرآن و احادیث ،تایپوگرافی، طراحی جلد کتب و مجلات و... کاربرد دارد. جذابیت این خط به حدی بالاست که در غیر از ایران،مانند ترکیه، خواهان زیادی دارد.
در این دوره با استاد احسان پور نعمان(احسان خطاط) همراه میشویم و به یادگیری این خط زیبا و خاص می پردازیم.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 6 امتیاز
5 نظراستاد احسان پور نعمان متولد 1356 در تهران است. وی فعالیتهای هنری خود را از جوانی و در کارگاه پدر آغاز نمود. از سال 1377 در محضر هنرمند جاودان، مرحوم استاد حسین اخضر تهرانی، به فراگیری خط ثلث پرداخت. در سال 1382 موفق به اخذ مدرک ممتاز خوشنویسی انجمن خوشنویسان ایران شد. وی در حال حاضر در انجمن خوشنویسان قم به آموزش این هنر اشتغال دارد.
از هنرنماییهای وی میتوان به طراحی نقوش کاشیکاری سردر بازار تهران، مسجد القدس فرودگاه تهران، مصلای کرج، حسینیه هیئت قائمیه تجریش نام برد.
اطلاعات بیشتر