آموزش حقوق شهروندی

آموزش مسائل حقوق شهروندی، بدان جهت که عمده شهروندان از آن بی­‌اطلاع هستند و نیز در مراکز آموزشی (اعم از دانشگاه‌ها) مغفول واقع شده و حتی در میان سرفصل‌های آموزشی نیز چندان بدان پرداخته نشده ...

52 دانشجو
مقدماتی
محتوای دوره
درباره دوره
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

بازشناسایی مفهوم، گستره، مبانی و مصادیق حقوق شهروندی

درک رویکردها در حوزه حقوق شهروندی و نظم قانون‌گذاری ایران نسبت به حقوق شهروندی

درک و تحلیل حوزه حمایت قضایی و نیز حقوق تطبیقی سایر کشورها نسبت به مساله حقوق شهروندی

آشنایی با حوزه‌های چالشی حقوق شهروندی: نظیر حقوق اقلیتهای رسمی و غیررسمی دینی در قانون اساسی ایران، اقلیت‌های جنسیتی و جسمی، اقلیت‌های سیاسی و حزبی، اقلیت‌های زبانی و...

محتوای دوره

1 فصل 16 جلسه 3 ساعت ویدیو
آموزش حقوق شهروندی

درباره دوره

آموزش مسائل حقوق شهروندی، بدان جهت که عمده شهروندان از آن بی­‌اطلاع هستند و نیز در مراکز آموزشی (اعم از دانشگاه‌ها) مغفول واقع شده و حتی در میان سرفصل‌های آموزشی نیز چندان بدان پرداخته نشده است. همچنانکه چنین سنتی در آموزش می‌­تواند زمینه مطالبه­‌گری و توسعه حمایت‌های دولتی، تقنینی و قضایی از حقوق شهروندان را به دنبال داشته باشد.

هدف از آموزش حقوق شهروندی چیست؟

افزون بر طرحی نوین در آموزش مسائل حقوق شهروندی، ارائه دهنده در پی «آموزش مهارت حل مسائل حقوق شهروندی» و آگاهی بخشی در حوزه مسائل شهروندی است.

تمایز این دوره با سایر عناوین مشابه چیست؟

از مزایای این طرح، بیان تجارب حقوق خارجی و همچنین رویکرد اسلامیِ مبتنی بر «نص» و تحلیل «متون دینی مربوط به مساله» است. بعد آسیب‌­شناسانه قوانین و حمایت قضایی و رویه‌ه­ای ایران نیز از دیگر ابعاد نوین این طرح می‌­تواند باشد. پرداختن به مسائل چالشی حقوق اقلیت‌ها در قالب فرآیند آموزشی نیز از دیگر تفاوت‌­های این آموزش می‌­تواند باشد.

مخاطبین دوره آموزش حقوق شهروندی چه کسانی هستند؟

حقوق (اعم از کارشناسی و یا گرایشهای کارشناسی ارشد و دکتری با تاکید بر گرایشهای حقوق بشر، حقوق بین­الملل و حقوق عمومی)، علوم سیاسی، جامعه شناسی، علوم اجتماعی و مددکاری اجتماعی، رشته­های مرتبط با مدیریت گردشگری و جهانگردی، حوزه­های علمیه.

مراجع و منابع مورد استفاده در این دوره چیست؟

منابع متعدد حقوق داخلی و خارجی (در سه زبان فرانسوی، انگلیسی و عربی) و فقهی؛ از جمله:

  • مبانی حقوق بشر اسلامی، دکتر محمد جواد ارسطا، انتشارات مبنا
  • حقوق بشر در جهان معاصر، دکتر سید محمد سید قاری فاطمی، انتشارات میزان
  • مبانی حقوق بشر، دکتر محمد جواد جاوید، انتشارات خرسندی
  • مبانی فقهی حقوقی گردشگری، سید محسن قائمی و سمیه آقایی نزاد، انتشارات خرسندی
  • رساله دکتری مفهوم حق در الاهیات سیاسی کاتولیک و فقه سیاسی اسلام و تاثیر آن در تکوین دولت مدرن، سید محسن قائمی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی.
  • مکاتب فلسفی کلامی حقوق عمومی، سید محسن قائمی و مهدی مددی، انتشارات خرسندی
  • حقوق خبر و خبرنگاران، هدی غفاری و سید محسن قائمی، انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی تهران.

اطلاعات بیشتر

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

سید محسن قائمی
سید محسن قائمی
1 دوره
52 دانشجو

از جمله سوابق حرفه‌ای و آموزشی جناب آقای قائمی می‌توان به تدریس درس حقوق اساسی 3 (حقوق و آزادی­های عمومی) در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه قم و نیز دانشگاه علوم اسلامی رضوی، برگزاری سلسله نشست‌های علمی فقه سیاسی با محوریت حقوق شهروندی در دانشگاه قم (سال 1398)، کارشناس مسائل حقوق شهروندی در برنامه رادیویی فقه پویا و نیز برنامه حساب و کتاب در رادیو معارف، تالیف چندین کتاب و مقاله علمی-پژوهشی در حوزه­های مختلف مفهوم حق، حقوق بشر و شهروندی از جمله حقوق آب، حقوق و آزادی‌های سیاسی، حقوق انرژی، و نیز نگارش رساله دکتری با محوریت مفهوم حق در الاهیات سیاسی کاتولیک و فقه سیاسی اسلام و تاثیر آن در تکوین دولت مدرن اشاره کرد.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.